Esenler Ressam Şevket Dağ İlkokulu Öğretmenleri ve Öğrencileri Geçmişi Yaşattı

Esenler Ressam Şevket Dağ İlkokulu Öğretmenleri ve Öğrencileri Geçmişi Yaşattı

Esenler Ressam Şevket Dağ İlkokulu öğretmenleri ve öğrenciler tarafından geçmişten bugüne kadar kullanılan eşyalar sergilendi. Ressam Şevket Dağ İlkokulu’nda açılan sergide; geçmişte kullanılan mu


Esenler Ressam Şevket Dağ İlkokulu öğretmenleri ve öğrenciler tarafından açılan sergide; geçmişte kullanılan mutfak eşyalarını sergileyen öğrenciler ve ziyaretçiler zaman tüneline yolculuk yaptılar ve giydikleri elbiselerle geçmişi günümüze taşıtılar. Eskiden kullanılan tencere, tava, gaz lambası, bakraç, güğüm, telefon, radyo, kasetçalarlar, fotoğraf makinesi gibi çok sayıda malzeme teşhir edildi.
Sergiyi ziyaret edenler geçmişe yolculuk yaptılar, sergiyi hazırlayan öğretmenler geçmişin yaşanmışlıklarını, zorluklarını ziyaretçilerle paylaştılar. Serginin minikleri ise geçmişin zorluklarının bugünün motorinleşmesiyle kıyaslayarak geleceğimizin daha aydın ve çağdaşlaşmasına öncülük edeceklerini gözlerindeki kıvılcımdan ziyaretçilere mesaj olarak verdiler. 
 
Telefonla konuştuğumuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras, öğrencilerin tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkması için böyle bir sergi açıldığını belirtti.

 
Sergiyi büyük bir emekle hazırlayan ve ailelerle diyalog kuran Ressam Şevket Dağ İlkokulu öğretmenlerinden Emel Akdu ve okul müdür yardımcıları yaptıkları açıklamada” büyük ilgi gören sergi sayesinde teknolojinin nasıl bir ilerleme gösterdiğini öğrencilerin görme fırsatı yakaladığını belirttiler. Emel Akdu, örf ve adetlerin gelecek nesillere aktarılması için bu tür sergilerin çok önemli olduğuna işaret etti. “Geleneklerimiz” konusu üzerine öğretmen ve velilerden toplanan eşyalarla bu serginin açıldığını söyledi.


 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli