Tarih: 05.09.2017 13:20

Esenler Pazarcıları İsyanda

Facebook Twitter Linked-in

Esenler Pazarcıları İsyanda
Pazarcı isyanda, hem kendi adlarına, hem pazardan ihtiyaçlarını karşılayacak olan mahalleliler adına eylem yapıyorlar, halk iktidarın yanlışlarına tepkili isyan ediyor, ama siyasi partilerin ilçe başkanları sıkışmışlar dört duvar arasına “yanan yansın, bana ne “anlayışına devam ediyorlar. Ana muhalefet ilçe başkanının ise dünya umurunda değil, Esenler’de neler olup bittiğinden bihaber.

Muhalif Siyasi Parti İlçe Başkanlarına Sitem
Haftalardır Pazar tezgâhlarını açmayan, pazarcı esnafı, bugün 05-09- 2017 Salı günü yine tezgahlarını açmadılar. olan da ucuz ve taze Pazar alışverişi yapmak isteyen vatandaşa oldu. Esenler Adem Baştürk kültür merkezi otoparkında kurulacak olan Pazar yerinde toplanan pazarcı esnafı, daha önce sorunlarını anlatmak ve çözümleri konusunda Esenler belediyesinden bazı taleplerde bulunmuşlardı. Bu taleplere yeterli cevap veremeyen yetkililere isyan bayrağı çeken pazarcılar, muhalif siyasi parti ilçe başkanlarına ise sitem ettiler.


İstanbul Pazarcılar Odası başkan vekili Mehmet Emin Tanış yaptığı açıklamada,”pazarcıların sorunu tek başına ele alınacak sorun değil. Bu sorun Esenler halkın ve Esenler halkı adına siyaset yaptığını söyleyen tüm siyasi partililerin sorunudur” dedi.
 
Emin Tanış; “Belediyemiz sorunlarımızla ilgili halka gideceklerini ve anket yapacaklarını bizler söylemiştiler. Fakat verilen sözler yerine gelmedi. Biz bugün pazarcı esnafıyla birlikte Bakırköy’de, İstanbul Pazarcılar Odasında toplanacağız. Bizler esnafımızın ve halkımızın yanındayız. Haftalardır devam eden bu sorunun çözümü için uğraşıyoruz. Ancak bu sorun yalnız pazarcı esnafının sorunu değildir. Bu sorun aynı zamanda Esenler halkın ve Esenler halkı adına siyaset yaptığını söyleyen tüm siyasi partililerin sorunudur. Bugün pazarcı esnafı tezgahını açmamışsa ortada bir mesele, bir sorun vardır. Bizler pazarcı esnafı olarak amme hizmeti veriyoruz ve halkımıza ucuz kaliteli ve taze ürünleri ulaştırmaya çalışıyoruz. Esnafımızın sorunlarına kimse siyasi çıkar ilişkisi içinde yaklaşmasını istemiyoruz. pazarcı esnafının ve halkın sorunlarından siyasi rant devşirmesini de istemiyoruz. Tüm halk kesimlerini ilgilendiren bu meseleye sahip çıkmayan ve pazarcı esnafımızın sorunlarına duyarsız olan siyasiler,”merak ediyorum” yarın bizden nasıl oy isteyecek”…

 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —