Esenler PSAKD Şubesi 12.Olağan Kongresi'ni yaptı

Esenler PSAKD Şubesi 12.Olağan Kongresi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Esenler Şubesi (PSAKD) 12. Olağan Kongresini 25 Şubat 2018 Pazar günü dernek merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Esenler PSAKD Şubesi 12.Olağan Kongresi’ni yaptı

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Esenler Şubesi (PSAKD) 12. Olağan Kongresini 25 Şubat 2018 Pazar günü dernek merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirdi.  
 
 Esenler PSAKD Şubesinin 12. Olağan Kongresinde iki aday yarıştı. Demokratik bir ortamda gerçekleşen kongrede kazanan sarı listenin adayı 93 oyla Fahrettin Erdoğan oldu. Esenlerin saygın iş adamlarından Ali Rıza Güzel’in Kırmızı listesi ise 89 oy alabildi.  

Kongrede eski başkan Nadir Çatarın aday olmadığı ama sarı listeyi desteklediği görüldü. İki adayın demokrasi mesajı verdiği ve bugünlerde en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacın olduğuna vurgu yaptıklar kongre konuşmaları delegelerden alkış aldı. Açıklanan sonuçtan sonra birlik mesajları veren adaylar samimi bir şekilde el ele tutuştular.
 
Önceki seçimlere göre katılımın yüksek olduğu kongrede gençlerin ağırlığı olduğu görüldü. Seçimi kazanan aday ise “ben kazanmadım, bir önceki başkanımız Nadir Çatar kazanan oldu, onun verdiği destekle kazandık” dedi. 182 delegenin oy kullandığı kongrede 89 delegenin oyunu alan Ali Rıza Güzel Seçim sonuçlandıktan sonra yaptığı birleştirici konuşmasından dolayı delegeler tarafından alkışlandı. Güzel,”Alevi’lerin haklı taleplerinin yerine getirilmesi için ortak hareket etmeliyiz. Demokratik bir yarış oldu, bundan sonra ayrılık yok, birlik var ve bu birlik ve beraberlik içinde mücadele edeceğiz” dedi.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı