Esenler PSAKD Aşure Etkinliği

Esenler PSAKD Aşure Etkinliği

Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi Esenler Şubesi Yönetim Kurulu, geleneği bozmayarak bu senede aşure dağıttı. PSAKD geleneksel aşure töreninde çok sayıda kişi bir araya geldi, Bütün dünyadaki insanların

Esenler PSAKD Aşure Etkinliği
 
Pir Sultan Abdal Kültür ve Cemevi Esenler Şubesi Yönetim Kurulu, geleneği bozmayarak bu senede aşure dağıttı. PSAKD geleneksel aşure töreninde çok sayıda kişi bir araya geldi, Bütün dünyadaki insanların kardeşliğini, birliğini, beraberliğinin daim olması temennisinde bulunularak aşure duası okundu.
 

“Aşure kardeşliğin, barışın simgesidir”
Anlamı çok büyük olan bu aşure gününde, bugün dünyanın da ülkemizin de içinde bulunduğu savaşların, terörün, siyasi, ekonomik, dinsel bütün çatışmaların, inanç ve düşüncesi nedeniyle katliamların artık son bulmasını diliyorum diyen Savaş Başpınar (Dede), devamında “12 günlük yas ve matem orucundan sonra geleneksel aşure gününde bir arada bulunmaktayız. Bütün dünyadaki insanların kardeşliğini, birliğini, beraberliğini simgeleyen, bize göre aşuredir.
 
Aşurenin içindeki hiçbir malzemenin diğerinin tadını bozmadan bir arada olmasıdır. Aşure dünyadaki insanların birliğini temsil ediyor. Diliyoruz ki, hiçbir zaman Kerbelalar olmasın. Hiçbir zaman Madımaklar olmasın. Hiçbir zaman ülkemizin, dünyanın hiçbir yerinde bir cana kıyılmasın. Hiçbir can katledilmesin. Din için, siyasi görüş için ya da herhangi bir nedenden dolayı genci, yaşlısı, kadını, erkeği, çocuğu, çiçeği, böceği, hiçbir canlımızın, yaşamı ve yaşam alanları yok edilmesin, katledilmesin. Hiçbir canımıza zarar gelmeden, barış içinde, sevgi içinde, dostluk içinde yaşanan bir dünyamız olsun" dedi.

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli