Esenler Okul Öncesi Çocukları Muhteşem...

Esenler Okul Öncesi Çocukları Muhteşem...

Esenler Okul Öncesi Çocukları Muhteşem... Okul Öncesi Çocuk Şenliği ve Festivali’ne katılan Esenlerdeki Ana sınıfı öğrencileri Esenler Spor Kompleks’inde etkinlikte sergiledikleri bir birinden güze

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esenler Okul Öncesi Çocukları Muhteşem...

Okul Öncesi Çocuk Şenliği ve Festivali’ne katılan Esenlerdeki Ana sınıfı öğrencileri Esenler Spor Kompleks’inde etkinlikte sergiledikleri bir birinden güzel gösterilerle yıl boyu yaptığı çalışmalarla gelen konuklardan büyük beğeni topladılar.

Okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekmek için Esenler Kaymakamlığı ile Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği “Okul Öncesi Çocuk Şenliği ve Festivali” Kapsamında Esenler Spor Kompleksindeki programa Esenler Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Sema Ulu Şentürk, Esenler genelindeki okullarda eğitim, öğretim gören öğrenciler ve velileri katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından başlayan programda açılış konuşmasını yapan Esenler Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan “Okul öncesi 0–6 yaş grubunun eğitiminin insanı fiziken ve ruhen etkilediğini. Bu manada önümüzdeki yıllarda Esenler’de okul öncesi eğitim sınıflarının arttırılacağını. Hedefimiz, okul öncesi eğitimde standartların üstüne çıkmak. Bu gayret içinde olacağız” dedi.

Esenler Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Sema Ulu Şentürk “Çocuk ve İletişim Okul öncesi dönemde çocukların zekâ gelişimlerini 7 yaşına kadar tamamladıklarını, bu yaşa kadar anne babalarının çocuklarına çok iyi eğitim vermesi gerekir. Gelecekte sağlıklı bir nesil yetiştirebilmek için çocuklarla konuşurken beden dili, ses tonu, jest, mimik ve davranışların da çok etkili olacaktır “ dedi.

Şentürk “En güzel sessiz iletişim, sevgidir. Sevgiden yoksun büyüyen çocukların zekâ gelişiminde gerileme olacaktır. Bu anlamda anne babaların çocuklarına sevgiyle yaklaşmasının önemlidir. Okul öncesi dönemde, çocukların anne- babalarını model olarak aldıkları, yine Çocuklar anne babayı taklit ederek kişilik sahibi olurlar. Yani çocukların ev ortamında kişilikleri oluşur” dedi.

Program Esenlerdeki okulların etkinlikleriyle devam etti. Etkinlikte Ana sınıfların birbirinden güzel çeşitli dans gösterisi ve şiirler okunarak programa katılanlara keyifli dakikalar yaşattı. Aynı zamanda Esenler Spor Kompleksi’nin girişinde, Ana sınıfları yıl boyunca öğrencilerin yaptıkları çalışmaları sergilediler. Herkesin hayranlık ve beğeni ile izlediği etkinlik Festivale canlılık kazandırdı.

Festival her gün farklı bir etkinlikle sürüyor...



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli