Esenler Nüfus Müdürlüğünde İzdiham Bitsin Artık

Esenler Nüfus Müdürlüğünde İzdiham Bitsin Artık

Esenler nüfus müdürlüğünde yer darlığından hem çalışan memurlar hem de işlem için gelen vatandaşlar yoğunluktan dolayı strese giriyor.

Esenler ilçe nüfus müdürlüğüne gelen vatandaşlar her ne kadar barkot sistemine uyarak sıra alsalarda karışıklığın önüne bir türlü geçilemiyor. İşlem yapmak için sıra bekleyen vatandaşlar içeride oluşan koridora yığılması kaos ve kargaşaya neden oluyor. Bu kaos ve kargaşanın oluşması neticesinde çalışan memurların motivasyonu düşüyor ve dikkati dağılıyor. Bu durum karşısında memurların istedikleri performansı gösteremediklerini gözlemledik.

Nüfus müdürlüğü binasının daha kullanışlı hale getirilmesi için bir dizi çalışma yapılması gerekiyor. Nüfus müdürünün makamının bulunduğu odanın arkasında boş ve atıl odaların bulunduğunu gözlemledik. Bu odaların nüfus müdürlüğüne katılarak işlevsellik kazandırılarak hem çalışan memurların hem de vatandaşların daha rahat çalışabilecekleri - hizmet verebilecekleri bir ortam gerçekleşeceğini gördük.

Yetkililerin yaptığımız bu gözlemleri dikkate alarak gerekli önlemleri alacağını umut ediyoruz. Bu önlemler gerçekleştiğinde nüfus müdürlüğünde işlem yapan vatandaşlar daha rahat işlem yapabilecekler ve çalışan memurların ise daha verimli çalışarak vatandaşa hizmet vereceklerini tespit ettik.


 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı