Esenler Müftüsü Yazıcı: Biz üzerimize düşeni yaparız

Esenler Müftüsü Yazıcı: Biz üzerimize düşeni yaparız

Davutpaşa Mahallesi’ndeki yarım kalan cami ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Esenler Müftüsü Osman Yazıcı, “Aralarında protokol bulunan Esenler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi anla

Daha önce Esenler Hükümet Konağı içerisinde faaliyetlerini sürdüren Esenler Müftülüğü, Esenler Belediyesi tarafından ücretsiz olarak tahsis edilen Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki yeni yerine taşındı. Makamında ziyaret ettiğimiz Esenler Müftüsü Osman Yazıcı gazetemize açıklamalarda bulundu.


Davutpaşa Mahallesi’ndeki yarım kalan cami ile ilgili Esenler Belediyesine bir yazı yazacaklarını belirten Esenler Müftüsü Osman Yazıcı, şöyle konuştu;   

“Bildiğiniz gibi daha önce Esenler Hükümet Konağı’nda faaliyetlerimizi sürdürüyorduk. Fakat Kaymakamlık Binasındaki yerimiz dar ve yeni yapılacak çalışmalarımıza yanıt verecek kadar büyük değildi. Orada Aile Dini Merkez Rehberliği ve gençlik merkezi gibi çalışmalarımızı yerine getirme imkanımız olmadığı için Esenler Belediyemizden bir yer ile ilgili talebimiz oldu. Sağ olsun onlarda burayı bize tahsis ettiler. Çalışmalarımız için bu yeni müstakil binaya taşınmamız gerçekten güzel oldu.

Aynı zamanda Davutpaşa Mahallesi’nde yapımına başlanan ve yarım kalan camiyle ilgili bu zamana kadar müftülüğümüzün bir dahili olmamıştır. Esenler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol çerçevesinde başlanmış ve şuan yapımı durdurulmuştur. Bu konuda Kaymakamımızın Başkanlığında yapılan muhtarlar toplantısında gündeme gelmiştir. Bizde bu yerle ilgili belediyemize bir yazı yazıp işin takibi için talepte bulunacağız. Oradan gelecek cevaba göre de inşallah konunun takipçisi olacağız.

Tabi aralarında protokol bulunan Esenler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi anlaşırlar ve bize derlerse siz yapın. Bizde bütün camilerimizde olduğu gibi bir dernek kurma marifetiyle ve yardımlarla en kısa sürede camimizi tamamlarız diye ümit ediyorum. Çünkü ben hayırsever halkımızın bu hizmeti yarıda bırakacağını asla düşünmüyorum.”     
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli