Esenler Meydanını Karıştırdılar - Felakete Ramak kaldı

Esenler Meydanını Karıştırdılar - Felakete Ramak kaldı

Ekrem İmamoğlu ile Bilal Erdoğan’ın aynı günün akşamı Esenler meydanına gelmesini haber alan siyasi partilerin taraftarları birbirine girdi. Millet ittifakı taraftarları “BAŞKAN İMAMOĞLU” Cumhur İttifakı tarafta

CHP Esenler ilçe başkanı Ütebay’ın ve yönetiminin plansız programsız işleri olayların başlıca sebebi oldu. Esenler Cumhuriyet meydanında CHP’nin standına iftar sonrası yoğun bir kalabalık toplantı. Partililer İmamoğlu’nun ne zaman geleceğini birbirlerine sordular, kimsenin kimseden haberi olmayan kalabalık kitle saatler geçtikçe gerilmeye başladı. Bu durumu fark eden ilçe başkanı stantta çalan müziği keserek partililerinden adeda kurtulurcasına, başınızın çaresine bakın dercesine anons ederek dernek stantlarının olduğu alana gönderdi.
 
Derneklerin olduğu alanda ise AKP’liler ve MHP’liler  Bilal Erdoğan’ın gelmesi için toplanmışlardı. CHP örgütünün başında ne bir yönetici, ne bir yetkili yoktu. Derneklerin stantlarının bulunduğu alana akın akın giren gurup slogan atmaya başladı, karşı guruptakilerde sloganla karşılık verdiler ve iki gurup önce slogan sonra itiş kakışa başladı. Bir saate yakın süren karşılıklı sloganlar atıldı, artından tartışmalar birbirine sataşmalar yumruklaşmaya kadar geldi.
 
MHP İLÇE BAŞKANI SUAT YILMAZ İNSANÜSTÜ BİR GAYRETLE SÜKUNETİ SAĞLADI
MHP İlçe başkanı Suat Yılmaz Belediye meclis başkanı Engin Aydoğan, MHP ilçe BŞK yardımcısı Nevzat Çatar, eski meclis üyesi Burhan Kocaman olay yerine gelerek insanüstü bir gayretle her iki tarafı sakinleştirmeye çalıştı. CHP İlçe başkanı ve yönetiminden olay yerinde kimsenin olmaması sinirleri gerdi. Neyse ki CHP’lilerin olduğu kalabalığı yararak ön tarafa geçmeyi başaran CHP’nin eskilerinden Süleyman Aktepe, Anadolu canlar cemevi başkanı Cemal Özdemir ve Gazeteci Hüseyin Koç, kitleyi sakinleştirerek olabilecek bir büyük kavgayı önleyenlerdendi.   
 
Her iki tarafın birbirine girmeye ramak kaldığı derneklerin stantlarının bulunduğu alanda bunlar yaşanırken, Ekrem İmamoğlu alana giremedi ama merkez camiinin önünde kısa bir konuşma yaparak Esenler’den ayrıldı. İmamoğlu’nun Esenlere geldiğinden ve konuşma yaparak gittiğinden haberi olmayanlar ise ilçe başkanı Ütebay’ın kavganın ortasına ittiği CHP’lilerin haberi bile olmadı.
Meydanda yer yer kavgalar oldu, provokasyon yapmaya kalkışanlar oldu. Alanda PKK Bayraklarını kimler salladığı, ellerinde taşlarla ağaçlara çıkanların olduğu kameralarımıza yansıdı. Emniyet güçlerinin gözaltılar yaptığı gecenin
Gelişen diğer olaylar birazdan.


 

  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli