Esenler Menderes Mah. Haftanın üç günü mezat

Esenler Menderes Mah. Haftanın üç günü mezat

Esenler Menderes Mahallesinde (Eski Üsküp’lüler derneği) haftanın üç günü düzenli olarak haftalık mezatlar düzenleniyor. Düzenlenen mezatlara meraklılarından büyük ilgi var.

Satıyorum satıyorum saaat… Ma!
Menderes Mahallesinde Eski Üsküp’lüler derneği yerinde haftanın üç günü “Pazartesi- Çarşamba- Cumartesi” Esenlerin değişik semtlerinden vatandaşların yoğun katılımıyla mezat düzenleniyor. Mezatta yok yok.

 Esenler Üsküp’lüler derneği eski başkanı Demir Ali Çalışkan, “Bizler bu işi severek yapıyoruz ve insanları bir araya getirerek kaynaştırıyoruz. Derneğimizin eski yerinde böyle bir organizasyon yapmaya karar verdik iyi de oldu. Esenlerin değişik mahallelerinden ve İstanbul’un ilçelerinden insanlar bir araya geliyorlar yanı burası hem mezat hem de sosyalleşme yerine döndü.Satıyorum satıyorum saaat… Ma!” Sesine alıştık” dedi.

Demir Ali Çalışkan: Bakınız burada ki ürünlerimiz antika ve mezatlara ücretsiz katılabilirsiniz birçoğu teklif usulü olan eserlere pey vererek uygun fiyatlara alabilirsiniz. Dilerseniz de ayrılmak zorunda kaldığınız eşyaları bu mezatlarda satışa çıkarabilirsiniz. Mezatlar sadece para için değil aynı zamanda antika ve sanatseverlerin bir araya gelip muhabbet edebildikleri bir topluluk oluşturuyor.

Haftanın üç günü mezat 
Bir diğer mezat meraklısı Zeki Gürlek: Esenler Menderes Mahallesindeki Mezat’ta, haftanın üç günü “Pazartesi- Çarşamba- Cumartesi” mezat yapılıyor. Bizde buraya koşa koşa geliyoruz. Bu duygu başka bir duygu. Akşam saatlerine 19,’larda başlayıp saatlerce sürüyor. Bakınız Esenlerin saygın insanları burada, burada heyecan yaşıyoruz. Kimse kimseyi rahatsız etmediği nefis bir ortamdayız. Sıkıldıysan, çık kapıya, sigaranı iç, çayını iç. Garson arkadaşlar arada çay dağıtıyor. Şakalaşmalar, esprili gülüşmeler gırla gidiyor.

“MEZAT’A GELMEK ALIŞKANLIK YAPTI”
 “Satıyoruuumm” deyince bir “ma” sesi duyuluyor, işte o an çok heyecanlı. “satma!” “Ma”yı söyleyenin kim olduğunu bulmak çetin iş. 3 lira, 5 lira, 10 lira, 20 lira. Öyle deli paralar değil. Deli para bahsi geçecekse, önceden uyarısı şöyle: “Bi çılgınlık yapalım mı? Kaçla açalım?” Mezat’a gelmek de alışkanlık yapıyormuş çoğunda, bizde bu iş alışkanlık yaptı.
Mezat severlerin buluşacağı noktanın adresi şöyle: Esenler Menderes Mah. 326. Sok No 27/ A Eski Üsküplüler derneği….



 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli