Esenler Medipol Hastanesi Kadın Çalışanlarının Gününü Kutladı

Esenler Medipol Hastanesi Kadın Çalışanlarının Gününü Kutladı

Esenler Medipol Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve beraberindeki çalışma arkadaşları “8 Mart Dünya Kadınlar Gününde” hastalarına ve çalışan personeline çiçek dağıttı.

Esenler Medipol Hastanesi Kadın Çalışanlarının Gününü Kutladı
Esenler Medipol Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve beraberindeki çalışma arkadaşları  “8 Mart Dünya Kadınlar Gününde” hastalarına ve çalışan personeline çiçek dağıttı.

Esenler Medipol Üniversitesi Hastanesi de Başhekim Yrd. Doç. Dr. Necdet Özçelik, İşletme Müdürü Fatma Üstün Akın, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Buket Yeşilbaş, Kurumsal Satış Müdürü Kadir Dilsiz ve Hasta Hizmetleri Ekip Lideri Ayşegül Demir, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününü” kadın hastalarını ziyaret ederek kutlamada bulundular. Hastane çalışanlarına, hastalara ve hasta yakınlarına karanfil dağıtarak moral verdiler.

Esenler Medipol Üniversitesi Hastanesi de Başhekim Yrd. Doç. Dr. Necdet Özçelik, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla hastanenin hizmetleri ile günün anlam ve önemine dikkat çekerek bu özel günün anlamına vurgu yaptı.

“8 MART KAZANILMIŞ HAKLARIN GASP EDİLİŞİNE KADIN ÇALIŞANLARIN İSYANIDIR”

Dr. Özçelik, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” aslında emek sömürüsüne karşı çıkmak ve kazanılmış hakların gasp edilişine kadın çalışanların isyanıydı. Bu isyan hareketinin kaynağı da tüm kadınların hem gerçek anlamda hem de hissi anlamda tüm toplumda yaşadığı eşitliksizlikti.

8 Mart, tekstil işçisi kadınların devam etmekte olan grevleri arasında, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, çalışmanın günde 10 saate indirilmesi ve kadınlar için eşit haklar için 1857’de Amerika’da 8 Mart günü yaptıkları yürüyüşle başlar. Bu karşı duruş polis tarafından engellenir. 50 yıl sonra, bu yürüyüşün anısına, 15 bin kadın iyi ücret, kısa çalışma saatleri ve oy hakkı için 8 Mart 1907’de New York’ta biraraya gelir. 1909’da Triangle, Leiserson ve kimi daha küçük tekstil şirketlerinde çalışan 20 – 30 bin kadın işçi yine aynı sebeplerle greve gitti. Bu grev, iki günde örgütlenerek Kasım 1909’dan Şubat 1910’a kadar sürmesiyle ilk uzun kadın grevi olarak tarihe geçer” diyerek günün anlamını anlatı.

Daha sonra Dr. Özçelik ve beraberinde çalışma arkadaşlarının oluşturdukları ekip, hastane personelini ziyaret ettiler, özellikle kadın çalışanlara karanfil dağıtarak moral ve destek verdiler. Artından yatan hastaları ve hasta yakınlarını ziyaret ederek  “8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Gününü” karanfillerle kutladılar,