Esenler Meclisini CHP'liler Terk Etti

Esenler Meclisini CHP

Esenler Belediyesi Nisan ayı (2-4-2018 Salı) meclis toplantısını, CHP Meclis üyeleri oturum başlamadan protesto ederek terk ettiler.

Esenler Meclisini CHP’liler Terk Etti

Esenler Belediyesi Nisan ayı (2-4-2018 Salı) meclis toplantısını, CHP Meclis üyeleri oturum başlamadan protesto ederek terk ettiler.
 
Esenler Belediye Meclisi'nin Nisan ayı toplantıları 2 Nisan 2018 Pazartesi günü yapılacak olan meclis toplantısı saat 15.00’de yapılacaktı. CHP’li meclis üyeleri bu saatte meclis sıralarında yerlerini aldılar, saat 16.30’a kadar beklediler. AKP gurubu saat 16.30 olmasına rağmen, yani bir saat 30 dakika rötar yapıtlığı halde meclise gelmediler. Bu duruma sinirlenen CHP meclis üyeleri “yapılan, öncelikle Esenler halkına, meclisimize ve bizlere saygısızlıktır” diyerek meclis salonunu terk ettiler.
 
Aslında bugün mecliste önemli gündem maddeleri görüşülecekti. Gündemin teklifler bölümünde Encümen Üyelerinin seçimi, İhtisas Komisyonlarının seçimi yapılacaktı.
 
CHP Meclis üyeleri salonu tek tek terk ettiler. Önce Kemal Şahin ve kendisine bağlılık gösteren CHP Esenler ilçe yöneticileri, sonra Yüksel Kılıç, daha sonra Mustafa Usta ve gazeteciler salondan ayrıldılar.
 
Soruyoruz: CHP meclis üyeleri haklı olarak meclis oturumunu protesto ettiler.
1-CHP meclis üyeleri neden bir tutanak tutmadılar? Tutulan bir tutanak varsa bunu kamuoyu ile paylaşmalılar.
2- şayet böyle bir tutanak tutulmamışsa başta CHP meclis üyeleri, sonra CHP Esenler İlçe yöneticileri tüzüğe göre suç işlemiş olmadılar mı? Hemde parti sucu işlemediler mi?
3-İlçe başkanı ve meclis üyeleri bu konu hakkında bir açıklama yapacaklar mı?
4-Sayın ilçe başkanı kendilerini temsilen meclise gönderdiği yöneticileri, bu duruma neden müdahil olmadılar?
5-Acaba kafaları bu işlere basmıyor mu? Kafaları başka işlere iyi çalışan CHP Esenler İlçe yöneticilerinin bugün akıl tutulması mı yaşadıklarını merak ediyoruz…

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli