Esenler Meclisinden Kavakcı'ya Övgüler

Esenler Meclisinden Kavakcı

Esenler Belediye Meclisinin 5. Seçim Yılı 4.Dönem 2017 Yılı Aralık Ayı ilk Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis gündemini başörtüsü meşgul etti. AKP’nin kadın meclis üyesi Ayşe Çiğdem Öz,

Esenler Meclisinden Kavakcı’ya Övgüler

Esenler Belediye Meclisinin 5. Seçim Yılı 4.Dönem 2017 Yılı Aralık Ayı ilk Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis gündemini başörtüsü meşgul etti. AKP’nin kadın meclis üyesi Ayşe Çiğdem Öz, 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme hakkı verilmesi ile ilgili yaptığı konuşmasını CHP’liler eleştirdi, AKP’liler övdü.

Türkiye tarihinin en önemli günlerinden biri olan kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 83’üncü yıl dönümünün önemini ve cumhuriyetin kadınlara verdiği değeri bilmeyen ve anlamayan AKP’li meclis üyeleri zulümden ve ABD vatandaşlığını seçen Merve Kavakçı’dan hasretle bahsederek gündem oluşturmaya çalıştılar.
 
Esenler Belediye meclisinde yapılan tartışmalar üzerine söz alan Ömer Çetinkaya, ABD vatandaşı olan Merve Kavakcı’yı öven sözlerle konuşmasına başladı.  Çetinkaya, “1950’de kadınların %80’i başörtülüydü. Seçilmiş olanlar meclisten dışarı atıldılar. Biz bugün doğru noktaya geldik. Biz bu memleketin gerçek sahibiyiz. 50, 60 yıl haksızlığa uğradık. Başörtülü ve başı açık kadınlarda bu ülkenin vatandaşıdır. Siz bu duruma alışamadınız” dedi.
 
Ayşe Çiğdem Öz, “Siz bu durumu hazmedeceksiniz. Biz konuyu her zaman her yerde dile getireceğiz”.
 

CHP adına Usta konuştu…
CHP’li meclis üyesi Mustafa Usta,“1934’de Kadınlara bu hakkı sunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyorum. Bu hak verilirken başörtüsü veya türban diye bir tartışma yaşanmadı. 5 Aralık 1934 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi kadınlara seçme ve seçilme hakkını tanıyan yasayı kabul ederek, Türk kadınına yasalar önünde erkeklerle eşit haklar verilmiştir. Bu karar, bugün gelişmiş olarak gördüğümüz pek çok Avrupa ülkesinden daha önce verilmiştir. 1930 belediye seçimleri kadınlara, seçimlere katılma belediye meclis üyesi olma, seçimlerde aday olma hakkını sağlaması nedeniyle oldukça büyük önem kazanmış ve dikkat çekmiştir. Ömer Başkanın bahsettiği ve meclisten atılan hanım efendi ABD vatandaşıdır, ABD çıkarlarını sonuna kadar savunacağına dair yemin etmiştir. O bayanı savunanlar, TBMM ye sokmaya çalışanlar bugün FETÖ’dan yargılanıyor. Birilerini savunurken sonradan pişman olmamanız için sizleri uyardık, uyarıyoruz. Merve o gün başörtüsünü istismar etmek için görev üstlenmiş. ” dedi. 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli