Esenler Meclisi'nde imama tepki

Esenler Meclisi

Esenler Belediye Meclisinin 6. Seçim Yılı 3. Dönem Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu 7 Haziran Pazartesi günü Esenler Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Ayasofya Cami İmamının, M. K

Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde şehit olan iki askerimiz ile “Haziran’da ölmek zordur” diyen büyük usta Nazım Hikmet Ran’ı anmayan AKP, CHP ve İYİ Partili Meclis Üyeleri, Atatürk üzerinden tartışma yaşadı.


Kahveci: Kınıyoruz ve hukuki sürecin başlatılmasını istiyoruz.

Toplantıdan önce Millet İttifakı adına gündem dışı söz aldığını belirten İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Lütfü Kahveci, şöyle konuştu;



“Cumhuriyetimizin kurucu ve ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine yönelik artan saldırıları üzülerek takip ediyoruz. Bu kapsamda Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan’ın Mustafa Kemal Atatürk’ü kast ederek, kullandığı ifadeleri şiddetle kınıyoruz ve kişi hakkında hukuki girişimlerin yapılmasını istiyoruz”

Çetinkaya: Sizden daha çok Atatürkçü ve Cumhuriyetçiyiz

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Kahveci’nin ardından söz alan Belediye Başkan yardımcısı ve AKP’li Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya, “Mustafa Kemal Atatürk bu toplumun ortak değerleridir. Bunlar üzerinden tartışmanın doğru olmadığı kanaatindeyiz. Fakat İyi Parti’nin buna katılmış olması çok ilginç. İyi Partili sosyolojik taban aslında CHP’nin yıllardır yaptığı “Atatürk bizim adımızdır, biz bununla sizi döveriz” algısında hareket ediyor.



Şimdi buna İyi Parti’nin katılması gerçekten İyi Parti’ye yakışmıyor. Savunma anlamında söylemiyorum; oradaki görevli belki maksadını aşan yanlış bir şeyler söylemiş olabilir. Direk net kimsenin buna sahip çıktığı yok. Sanki toplumda bir Atatürk düşmanlığı varmış gibi algı yaratmak doğru değil. Siz nerde yaşıyorsunuz, kafanız nasıl çalışıyor anlamıyorum ki? Bu toplumda Atatürk düşmanlığı yapan hangi sosyolojik taban, hangi siyasi parti var. Yıllardır CHP’nin bir algısı vardır. AKP, Cumhuriyet, demokrasi ve Atatürk karşıtıymış gibi gösterilmeye çalışılıyor. Böyle bir şey yok. Biz sizden daha çok demokratız daha çok Atatürkçüyüz.  Toplumu bu konuda çatıştırmaya ve ayrıştırmaya niye ihtiyaç hissediyorsunuz? Bu kavramlarla bizim önümüze gelmenizi ve bizi itham etmenizi istemiyoruz. Biz sizden daha çok cumhuriyetçiyiz” diye konuştu.

Turna: Sizlerden de aynı tepkiyi bekliyoruz

AKP’li Çetinkaya’nın ardından söz alan CHP’li Meclis Üyesi Cafer Turna ise,” Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’nin, CHP’nin kurucusu ve ilk genel başkanıdır. Onun için Atatürk e söylenen her söz tüm CHP’lileri bağlar. İYİ Parti Meclis Üyesi arkadaşımız AKP için bir şey söylemedi. Atatürk’e hakaret eden imama tepki gösterdi. Sizlerden aynı şekilde tepki göstermenizi bekliyoruz” dedi.
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı