Esenler Meclisinde Kıyamet Koptu

Esenler Meclisinde Kıyamet Koptu

CHP’li Usta ve Kılıç Konuştu Kıyamet Koptu… AKP’li Çetinkaya- Topdağ ve CHP'li Usta-Kılıç uzun süre tartışan isimler oldu. Esenler Belediyesi Meclisi, Kasım ayında ikinci toplantısı deyim yerindey

Esenler Meclisinde Kıyamet Koptu…
 
CHP’li Usta ve Kılıç Konuştu Kıyamet Koptu… AKP’li Çetinkaya- Topdağ ve CHP'li Usta-Kılıç uzun süre tartışan isimler oldu.
Esenler Belediyesi Meclisi, Kasım ayında ikinci toplantısı deyim yerindeyse kıyamet koptu. CHP gurup başkanı Mustafa Usta’nın “Soma’da ölen 400 Madencinin kanı hala üzerinizde” söylemesi AKP’lileri çileden çıkardı. Mecliste sert tartışmalar yaşandı.
 
CHP Esenler Belediyesi Meclis Gurp Başkanı Mustafa Usta’nın “Madencinin kanı hala üzerinizde. Kadınlarımıza seçme seçilme hakkını Dünya lideri Atatürk vermiştir” sözleri üzerine gerildi. AKP’li İdris Topdağ’ın, “bizim gençlerimiz Madenciler gününü kutlarken sizin gençleriniz neredeydi, başı örtülü kadınlarımıza seçme seçilme hakkını bizim iktidarımız verdi” AKP’li Ömer Çetinkaya, “biraz insaflı olun, bu insanların üzerinden siyaset yapmayın” sözleri ile meclis ateşlendi. CHP’li Yüksel Kılıç’ın ve bağımsız meclis üyesi Kemal Şahin’in, Usta’nın sözlerini destekleyerek, 3 Nolu raporda söz konusu olan bir yerin Esenler Müftülüğüne tahsis edilmesini eleştirerek, “Alevilerin cemevi istemelerine yer yok diyorsunuz. Bu yapılan haksızlıktır, burasını kuran kursuna değil cemevine tahsis etmenizi istiyoruz” söylemleri üzerine ateşlenen Esenler Belediye meclisinde deyim yerindeyse kıyamet koptu…
 
AKP ve CHP meclis üyeleri birbirlerine karşılıklı sert tepki gösterdi. Mecliste tansiyon yükseldi. Meclise başkanlık eden Murat Gülkıran; “Bir susun, bir doğruyu söyleyeyim derken başka yanlış üzerinden bu doğruyu tanımlama gayreti yapmayın” şeklinde bağırarak meclis üyelerini susturmaya çalıştı.

İşte Esenler meclisinde kıyamet koparan sözler…
CHP’li Usta: 1-“400 Madencinin kanı hala üzerinizde. Biz madencilere tekme atmadık. Kadınlarımıza seçme seçilme hakkını Dünya lideri Atatürk vermiştir. 2- siz burayı mescit olarak kimlere tahsis ettiniz, hangi tarikata vermeyi planlıyorsunuz? Merdiven aldı tarikatlardan çekmedik mi? FETÖ, İsmailağa, Adnan hoca da tarikattı. Yarın yine biz kandırıldık, pişman olduk diyeceksiniz. Gelin bu tarikatlara verilecek imkanlardan vaz geçin.
 
AKP’li Çetinkaya: 1- Biraz insaflı olun, bu insanların üzerinden siyaset yapmayın. Biz 70 yıl baskı gördük. Kadınları meclisten dışarı attılar problem çıkarmadık. Bizim iktidarımız döneminde başı açıklarla bir sorun mu yaşadınız ama siz 70 yıl sorun yaşattınız. Tahsis etilen yer kamunun yeridir ve burayı bir kamu kuruluşu isteyebilir, kamu yararına isteyebilir. CHP’liler uzun yıllar din siyaseti yaptılar, şimdi ise mezhep siyaseti yapıyorlar.

AKP’li İdris Topdağ: “bizim gençlerimiz Madenciler gününü kutlarken sizin gençleriniz neredeydi, nerede sizin gençleriniz, kadınlarınız, örgütünüz? Başı örtülü kadınlarımıza seçme seçilme hakkını bizim iktidarımız verdi”
 Kılıç; Meclisi Darmadağın Etti…
CHP’li Yüksel Kılıç, ateşli ve bir o kadar hararetli konuşmasında ise meclisi darmadağın etti. Kılıç, “ 70 yıldır bu ülkeyi siz yönettiniz, sol yönetmedi. Ne bağırıyorsunuz. Bir zulüm gördüyseniz o zulmü bizden değil, 64 yıldır bu ülkeyi yöneten kendi anlayışınızdan gördünüz. Menderesli, Özallı, Demirelli yıllar sizin yıllarınız olduğu gibi şimdide AKP’li yıllar sizin yıllarınız. Ne bağırıyor ve ağlıyorsunuz? 5 kez meclise alevi yurttaşlarımızın haklı talepleri olan cemevi yapılması için önerge verdik. Defalarca dedik bu insanlar eşit yurttaşlarımızdır, bunlar özgür ibadet yapmaları için sizden bir cemevi istiyoruz. Ancak bu haklı isteğimizde ne hikmetse kamu yararı ön görülmedi de bir yer boşa çıkınca müftülüğün talebi kamu yararı denilerek okey veriyorsunuz” diyerek sert ve hırçın konuşmasını sürdürdü...
Bağımsız meclis üyesi Şahin, “bu bahsi geçen yeri biliyorum. Biz camilere karşı değiliz ama alevi dernekleri bu yeri Göksu’dan istedi ve olumlu bir yanıt alamadılar. Gelin İstanbul’da cemevinin 3 ilçede olmaması ayıbı olan ilçe olma durumundan kurtulalım”

 

  • Salı 40.4 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli