Esenler Meclisinde İYİ Partili Karapınar konuştu ortalık karıştı

Esenler Meclisinde İYİ Partili Karapınar konuştu ortalık karıştı

İYİ Parti Esenler belediyesi meclis üyesi Mikail Karapınar, Ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumunda yaptığı konuşması ile gündemi belirleyen oldu. Esenler Belediye meclis üyeleri teknik konularda, özellikle imarla mevz

İYİ Parti Esenler belediyesi meclis üyesi Mikail Karapınar’ın Esenler Belediye Meclisine hareketlik getirdiği, AKP meclis üyelerinin toplu taarruza geçmelerine neden olan konuşması…
Karapınar: Sayın Başkan ve Meclis üyeleri… İYİ Parti adına söz aldım. Biz Esenler Belediyesinin Meclis üyesiyiz, Esenler halkı için yapılan her İYİ işe destek vermek, Esenler halkının menfaatlerini savunmak, Esenlerin yaşanılır bir şehir olması için görev ve sorumluluk bilinciyle seçilmiş üyeleriz. Bizler burada bulunmayan muhalefetinde temsilcileriyiz. Mazlumların sesi, umudu tükenmişlerin umut kaynağı olmak için buradayız.
Biz istiyoruz Esenlerimizi İstanbul ilçeleri içinde hak ettiği yere yükseltmek, yaşanılacak bir yer durumuna getirmek, bugüne kadar yapılamayanları yapmak, yapılan işlerdeki eksiklikleri elele vererek birlik içinde çözmek. Hiçbir kimsenin siyasi görüşüne, etnik kimliğine, inancına, mezhebine, yaşam tarzına bakmaksızın adaletli hizmet vermek hepimizin görevidir. Yeni nesil bir yerel yönetim anlayışını, birlikte yönetmek ilkemizdir.

“GÖKSU’nun VERMİŞ OLDUĞU VAATLERİ HAYATA GEÇMEDİ”
Kürsüye çıkıp meclis üyelerinin gözünün içine baka baka yapılmayanları veya yapamayacaklarınızı söylemenizi istemiyoruz. Basından ve belediyenin haber sitesinden takip ettiğimiz kadarıyla Sayın Belediye Başkanımız Tevfik Göksu, geçmişten günümüze birçok söz verdi, projeler ortaya attı. Fakat vermiş olduğu vaatleri üzülerek söylüyorum ki hayata geçirmediğini gördük. Ben bilirim ben yaptım oldu anlayışı içinde olmamanızı, yapılacak herhangi bir projenin veya bir işin mecliste görüşülerek, ilgili komisyonlarda tarafından meclisi bilgilendirip ve yapılanların meclis kararıyla yapılmasını istiyoruz.
.

NEREDE ESENLERİN 6 NOKTASINDA DÖNÜŞÜM YAPIYORUZ SÖYLEMİ?
Türkiye’nin olduğu gibi Esenler’imizin de deprem gerçeği var. Tek çalışma 8,5 milyon metrekarelik askeri alanın rezerv konut alanı olarak bize devredilmesiyle alakalı çalışma yapılıyor. Esenler’deki yapı stokunun % 80 i depreme dayanıksız yapılardan oluşuyor. Bununla alakalı medyaya, ulusal basına başkanın verdiği beyanlarla burada yapılanlar birbirine uymadığını görüyoruz. Başkanımız 16.08.2020’de gazetelere verdiği beyanda ”Esenler’de ivedilikle dönüştürülmesi gereken 96 bin 100 konutun bulunduğunu, 96 bin 100 konuttan şimdiye kadar 56 bininin dönüştürüldüğünün” bilgisini verdi. Bu şu anlama geliyor Esenlerin % 58 i dönüştürülmüş. Soruyorum bu dönüştürülen binalar nerede. Nerede Esenlerin 6 noktasında dönüşüm yapıyoruz söylemi? Esenlerde bir dönüşüm yapıldı o dönüşüme Türkiye’nin laboratuarı denildi, rantsal dönüşüm yapılan havaalanında mağduriyetler yaşandı, insanlar mağdur, hak sahipleri perişan edildi.

Havaalanı Mahallesinde Dönüştürülen bina sayısı ise 1470. Bu dönüşümün sonucunda Emsal artırıldı, nüfus yoğunluğu yaşanan bir durum ortaya çıktı. Gelin Esenleri depreme hazır hale getirelim” 2015 yılına kadar Sayın Başkan Esenlerde farklı bölgelerde toplu kentsel dönüşüm den bahsediyor, 2015 yılından sonra ise takip ettiğimiz kadarıyla bu projeler ya iptal ediliyor ya da akıbeti belli olmayan bir sürece terk ediliyor. Şimdi sayın başkana sorduğumuzda askeri alanda yapılan inşaatlara atıfta bulunarak projelerin devam ettiğini söyleyecek. Bizler soruyoruz “ bu yerin planı var mı, varsa planları görelim ve Esenler halkına yapılanları anlatalım”
Şayet diyorsanız tüm uygulamalı planlar yapıldı
Neden bu planlar paylaşılmıyor? Neden inşaat süreci yavaş devam ediyor? Neden eş zamanlı tüm etaplar başlatılmıyor?
 Ama biz biliyoruz belediye kendi bütçesinde her hangi bir kaynak aktarmıyor. Yaptığınız bütçede böyle bir kaynak yok.

Tekrar soruyorum… Burada yapılan inşaatlar basit kat karşılığı ile yapılmıyor mu?  Merkezi hükümetin veya belediyenin ilave ödeneği ile değil, o zaman  neden eş zamanlı tüm etaplar başlatılmıyor. Neden bir hedef tarih yok, Esenler halkı neden bekletiliyor? Burada ki ön görünüzü ve tarafımıza vereceğiniz yanıtları merak ediyoruz.

Esenlerin eski Müezzini AKP’li Ömer Çetinkaya, CHP’’nin ve Esenlerin KARA CAHİLİ Kemal Şahin’le girdiği “Göksu’nun Askeri alanla ilgili meclisten aldığı yetki belgesi iadesi” polemiğinin haklılığı tartışması Cuma günün yapılacak olan meclis toplantısına kaldı. Bakalım kim dersine iyi çalışacak…

İşte Ömer Çetinkaya’nın imar konusunda verdiği cevap…
Video izle… gerçeklerle yüzleş.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli