Esenler Meclisinde İYİ Partili Kahveci'den Sert Çıkış

Esenler Meclisinde İYİ Partili Kahveci

Esenler Belediye meclisi Aralık ayı ilk toplantısını (07 Aralık 2020) Pazartesi günü gerçekleşti. Toplantıda gündem dışı konuşma yapan meclis üyeleri hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, has

Tek raporla toplanan mecliste gündem dışı konuşmalar sert tartışmayla geçti. AKP ve İyi partili meclis üyeleri tartışırken CHP’li meclis üyeleri gazete sayfalarına gömüldüler.  
İYİ Partili Kahveci, sert ama toplum yararına eleştirel yaptığı konuşması, iktidar kanadını rahatsız etti.
 


“HANGİ AKILLA HIFZISSIHHA KURUMUNU KAPATTINIZ?”
Kahveci: Ülkemizin içinde bulunduğu duruma baktığımızda, büyük sorunlar yaşadığımızı görüyoruz. Salgınla mücadelede büyük başarılar ortaya koymuş hıfzısıhha kurumunu kapatmış olmanız covid 19’la mücadeleye geç başlamamıza ve başarısız olmamıza neden olmuştur. Bakınız bu nedenlerle verilerin halkımıza gerçekleri ile verilmemesi, halkımızın durumun vahametini iyi kavrayamamasına neden olmuştur. Herşeye rağmen halkımız gerçekleri bilme hakkına sahiptir.
Hükümetimizin açıklamaları ile salgının ülkemizi teğet geçtiğini söylemesi doğru değildi. Gerçekler ortaya çıkınca Avrupa’nın birincisi dünyanın 3. sü olduğumuz gerçeğini gördük.
 
“123 BİN AİLENİN ELEKTRİĞİ 590 BİN AİLENİN DOĞALGAZI KESİK”
Ekonomiye gelince ülkenin en büyük işlerini alan imtiyazlı, uçuş garantili, geçiş garantili firmalarının bile vergi borçlarını ödeyemediğini görmekteyiz. Bu firmaların sürekli borçları siliniyor ama esnafa dar gelirliye emekli, dul ve yetimlere, işçiye, köylüye sıra geldiğinde onları düşünmeyen bir anlayışın ülkemizi yönetmesinin doğru olmayacağını söylüyorum. Bakınız 123 bin ailenin elektriği kesik, 590 bin ailenin ise doğalgazı kesik. Fakat bu durumda olmamıza rağmen hükümet 50 ülkeye yardım yapacağını söylemesi üzerine esnafımız çıldırdı ve çatılara çıktı. Beyler, “eve lazım olan komşuya haramdır…” Bizler İYİ Parti olarak kamu kaynaklarının öncelikle vatandaşlarımıza kullanılmasını istiyoruz” dedi.

Meclis gelişmeleri birazdan…
 
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli