Esenler Meclisi'nde CHP Eleştirdi AKP Savundu

Esenler Meclisi

Esenler Belediye Meclisi’nin 5’nci Seçim Yılı 1. Dönem 2014 Kasım Ayı Meclis Toplantısının ikinci birleşiminde AKP’nin Cumhurbaşkanı Tayyib’in Esenlere gelişi konuşuldu.

Esenler Meclisi'nde CHP Eleştirdi AKP Savundu

Esenler Belediye Meclisi’nin 5’nci Seçim Yılı 1. Dönem 2014 Kasım Ayı Meclis Toplantısının ikinci birleşiminde AKP’nin Cumhurbaşkanı Tayyib’in Esenlere gelişi konuşuldu.

Yapılan Meclis yoklamasının ardından CHP’li Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kılıç gündem dışı konuşmak için söz aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Esenler’e gelişi ile alakalı yaşanan sıkıntıları paylaşarak eleştirilerde bulundu.

Devlete Karşı olanları azarla görelim
Kılıç“Cumhurbaşkanımızın ziyaretinde ne gibi ilkler yaşandığını önce gözlemledik ve şuan düşüncelerimizi sizlerle paylaşacağız. Şimdi Sayın Cumhurbaşkanımız, Esenler’i Türkiye’nin gündemine gençlerin azarlanması ve gençlerin yüzünden bir esnafımızın 6 bin TL ceza yemesi şeklinde oturtdu. Buda Cumhurbaşkanlığı tarihinde de bir ilktir. Yani gençleri azarlama yerine; Türkiye Cumhuriyeti kimliğinin geçersiz olduğu ve teröristlerin kimlik sorduğu Güney Doğu’da kendilerini Devlet yerine koyarak denetlemeler yapanlara karşı yapsa bende kendisini gerçekten yürekten alkışlarım. Ve Sayın Cumhurbaşkanımızın aynı tutumu her yerde sergilediğini söylerim.

Oto parkı olmayan Belediye binası
Cumhurbaşkanının gelmesi ile Esenler’deki bütün yollar tıkandı, halkımız yollarda yürüyemez oldu. Bir başka konu ise Faruk başkanın bizlere övdüğü belediye binamızın durumu şöyle. Belediye çalışanlarımız öğle istirahatlarında bahçesinde çıkıp temiz hava almak için yeşilimi görüyor? Parkı var mı? Hadi ondan da vaz geçtik oto parkı olmayan bu binada biz hizmet verebiliyoruz, ama yarın öbürsü gün burayı beğenmeyiz üçüncü bir belediye binasını kat karşılığı alır, sonrada olmadı deriz plan tadilat’ı yaparak yeri satın alırız ve bir ilke daha imza atarız.

İşte sizin ilkleriniz
Başka bir konu ise 1994’den beri Esenler'i yönetenler sizsiniz, Esenler'de ne yapılmışsa biz yaptık diyende sizsiniz, ne güzel işler yaptık diyende sizsiniz. Kendi geçmişi ile kavga yapan ve geçmişteki yapılmayanları da gündeme getiren sizlersiniz. Bu anlayışta bir ilktir. Yine umut ve huzurun şehri Esenler diyorsunuz, ancak her hafta bonzai’den ölen gençlerimiz var olduğu bir ilçedeyiz. Okulların önlerine kadar uzanan uyuşturucu tacirleri, işsizliğin, yoksulluğun ve intiharların olduğu bir şehirde nasıl huzurdan ve umuttan söz edebiliyorsunuz. İşte sizin ilkleriniz” dedi.
 

Çetinkaya: günü kurtarmaya çalıştı
CHP’li Kılıç’a cevap vermek için söz alan AKP’li Belediye Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya ise Kılıcın sözlerine cevap vermek yerine Cumhurbaşkanının hakaretlerine maruz kalan gençleri suçlayarak, günü kurtarmaya çalıştı.

Çetinkaya “Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Esenler’e geldi. Bu bile tek başına Esenler için kıymetli bir şeydir. Bu işte parti ayrımı olmaz ve bu işe partizanca bakmak doğru değil. Cumhurbaşkanı’nın uyardığı konu da bir genci azarlama meselesi değil, hukukun uygulanması meselesidir. Çünkü şuan Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisindeki kapalı alanlar da sigara içmek kanuna aykırıdır.

Cumhurbaşkanımız gördüğü bu hukuksuzluğu hiç kimseden çekinmeden uyardı. Bu uyarıda sadece oradaki o gencin uyarılması anlamına gelmez. Bütün Türkiye’deki uygulamanın sağlıklı yürümesi için doğru bir uyarıdır. Ben Başakşehir’de oturuyorum ve ertesi gün gittiğim bir kafede uygulamanın sıkılaştırıldığını gördüm. Cumhurbaşkanımızın da sigara konusunda kendine has bir hassasiyeti vardır. Bu meselenin bir genci azarladı şeklinde algılatılmaya çalışılması sadece o mesele değildir. Ama Türkiye’de tekel lobisinin bu durumu Türkiye ve dünya gündemine sigara azarlaması olarak getirmesi meseleyi biraz daha ciddi hale getiriyor.  Zaten kapalı alanda sigara içen arkadaşımızda bir parti mensubudur ve kendisini tanıyoruz. Ve yaptığı şeyinde ben kasti olduğu kanaatindeyim. Dolayısıyla bu konuda eleştiri haklı değildir ve % 100 haksızdır”

Usta: CHP’liler sigara içmedi
Kafedeki olayda sigarayı CHP’li gençlerin içmediğini dile getiren CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta da şöyle konuştu;

“Şimdi biraz önce bildiğimiz bir partinin mensubu denirken orada sigara içen arkadaşlar CHP’li arkadaşlar değillerdir. Bir defa ben bu konuda herkesi özellikle uyarayım.  CHP gençlik Kolları Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşımız basına verdikleri demeçlerde gerekli açıklamayı yaptılar. Ve orada sigara içen kişi CHP’li değil, kimliği belirsiz bir şahıstır. Zaten bizim arkadaşlarımız kesinlikle saygısızlık yapmadıklarını da belirtiler. Bu arkadaşlarımızın basında çıkan düzeltme metinlerini okursanız, arkadaşlarımızın Cumhurbaşkanımıza hiçbir saygısızlık yapmadığını ve sigarada içmediklerini görürsünüz. Ben konunun tutanaklara bu şekilde geçmesini istiyorum” dedi.  
 



  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu