Esenler Meclisi ilk toplantısını yaptı AKP Fire verdi'

Esenler Meclisi ilk toplantısını yaptı AKP Fire verdi

31 Mart yerel Seçimleri’nden sonra mazbatasını alan Esenler’in yerel parlamenterleri ilk Belediye Meclisi toplantısını yaptılar. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun başkanlığında toplanan mecliste muh

Esenler Meclisi ilk toplantısını yaptı “AKP Fire verdi
 
31 Mart yerel Seçimleri’nden sonra mazbatasını alan Esenler’in yerel parlamenterleri ilk Belediye Meclisi toplantısını yaptılar. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun başkanlığında toplanan mecliste muhalefet sesiz, “süt dökmüş” gibiydi.
 
Esenler Belediye Meclisi’nin ilk toplantısına, 3. dönem yeniden seçilen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu başkanlık yaptı. İlk toplantıda meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri, ihtisas komisyonu üyeleri ile bazı belediye birliklerinin temsilcileri seçildi.
 
Göksu, Muhalefeti AKP’li Olmaya Davet Etti
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yeni seçilen tüm meclis üyelerine başarı diledi ve, “Esenler halkına verilmiş sözlerimiz var. Her birimiz Esenler halkına vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmek üzere buradayız” dedi.  “En yüksek oyla seçilmiş olmanın kibriyle kendimizi tarif etmeyeceğiz” diyen Göksu, “En yüksek oyla seçilmiş, tevazusu ve gayreti ile tarif edeceğiz. Esenler’de bugüne kadar yapmış olduğumuz projelere devam edeceğiz. Esenler’in geleceği için söylenecek her söz bizim için kıymetlidir, söylenecek her söz bizim için takip edilmesi gereken sözdür. Esenler’de bundan sonra, burada yaşayan her insanımızın sorununu kendimize sorun kabul edecek, her birinin mutluluğunu, başarısını kendimizin kabul ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz. Esenler’de yapmış olduğumuz her bir işi fedakarlığımızı ortaya koyarak yapacağız. Biz bu meclis salonunda oturan her bir arkadaşımızı kendimize yakın çalışma arkadaşı olarak görüyoruz. Söyleyecekleri dilek ve temennilerini dikkatle takip edeceğimizi bildirmek istiyorum” şeklinde konuştu.
 
Meclis Başkanvekilleri seçiminde “AKP Fire verdi”
Esenler Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında meclis başkan vekilleri, katip üyeler, encümen üyeleri, ihtisas komisyonu üyeleri ile Marmara Belediyeler Birliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği temsilcilerinin seçimi yapıldı. Meclis başkan vekilleri oylamasında AKP fire verdi, AKP’li üç meclis üyesi 1. Meclis Başkanvekili Engin Aydoğan’a oy vermedi. İYİ Parti meclis üyelerinin oylarının rengini ise kimse anlayamadı. Duvara asılan panoya sonuçlar yazıldı ama kimler nasıl oy verdiği belli değildi. Muhalefet biz bu arkadaşlara oy verdik veya vermedik diyemedi. Gündem dışı konuşmamaları ise bir başka muamma…
 
Meclis başkanlığını yapan Göksu ile birlikte 38 oy kullanılan Meclis Başkanvekilliği oylamasında elektronik panoya şu şekilde yansıdı.  
 
Meclis Başkanvekilleri:

Meclis Başkanvekili Engin Aydoğan- 31 oy AKP’li kimler oy vermediği belli değil. AKP 3 fire verdi…7- boş oy panoya yazılmadı.

2. Meclis Başkanvekili Çiğdem Öz 34 oy aldı 4 oy boş mu veya nasıl kullanıldı panoya yazılmadı.İYİ'ler ise bu duruma sesiz kaldılar
.


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli