Esenler Meclisi Yoruldu ve Tatile Çıktı

Esenler Meclisi Yoruldu ve Tatile Çıktı

Esenler Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikincisi 14.07. 2016 Perşembe günü saat 15.30’da meclis başkanı Murat Gülkıran Başkanlığında yapıldı.

Esenler Meclisi Yoruldu ve Tatile Çıktı

Esenler Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının ikincisi 14.07. 2016 Perşembe günü saat 15.30’da meclis başkanı Murat Gülkıran Başkanlığında yapıldı.

Gündem maddelerine geçilmeden önce CHP’li meclis üyelerinin soru önergesi oylanarak başkanlık makamına havale edildi. Gündemin diğer maddelerinin görüşülmesine geçildi, özellikle gündemin beşinci maddesinde karşılıklı görüşler sunuldu.
CHP gurubu Başkanı Mustafa Usta, geri dönüşüm tesisinin kiralanmasında yasalarla lisans hakkının üç yıl ile sınırlı olduğunu, kiralamanın da üç yıl yapılmasını talep etti. Lisans hakkının üç yılla sınırlı olmasına rağmen, on yıllık kiralamanın ileride sıkıntı doğura bileceğini. İhaleyi alan lisans hakkının yenilenmemesi durumunda belediyemizin maddi manevi zarara uğrayabileceğini söyledi.

Belediye Başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya ise,   Sözleşmenin on yıl yapılması ile Belediyenin bu kiralamadan daha karlı çıkacağını iddia etti. Lisans hakkının üç yıl olduğunu bildiklerini lisans hakkını yenileyemeyen firmanın tesiste kiracı olarak kalamayacağını dile gadirdi ve “sözleşme on yıl olsa da bu nedenle bir tereddüt duymuyoruz” dedi.
Daha sonra diğer gündem maddelerinde, özellikle Van ve Diyarbakır’a yapılacak yardımlar konusunda CHP’liler Belediyemizin bu kadar borcu varken büyük şehir statüsündeki il ve ilçelere yardım yapılmasını doğru bulmadıklarını yapılanın “ Yeni Camiinde dilenip Sultanahmet’te sadaka dağıtmak”  olduğunu ifade ettiler. AKP gurubunun terörle mücadele edilen il ve ilçelere yapılan yardımlar konusunda CHP’nin de duyarlı olduğunu vurgulaması ile yapılacak yardımlar oy birliği ile geçti. 

Diğer bir maddede ise, vatandaşların sıkıntılarından dolayı belediyeye müracaat ederek “yerlerimizi ne olur satın alın” dediklerini söyleyen AKP’li meclis üyelerine CHP’li Usta ise bu yerleri imara açalım ve vatandaşlarımız mağdur olmasın, satın alınacaksa donatı alanları satın alınsın ve kamulaştırılsın diyerek bu maddeye karşı çıktı.

Bir seneden beri bir iki meclis hariç beş dakikalık oturumlarda yorularak çok yıprandı ve meclis oybirliği ile karar altı ve tatile çıktı.

 
 


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli