Esenler Meclisi Şehitlerini Meydan İsmi İle Yaşatacak

Esenler Meclisi Şehitlerini Meydan İsmi İle Yaşatacak

Esenler Belediye Meclisinin 5. Seçim Yılı 5.Dönem 2018 Yılı Şubat Ayı Meclis Toplantısının ikinci birleşimi, 08 Şubat 2018 Perşembe günü, saat: 15.00’te gerçekleşti.

Esenler Meclisi Şehitlerini Meydan İsmi İle Yaşatacak

Esenler Belediye Meclisinin 5. Seçim Yılı 5.Dönem 2018 Yılı Şubat Ayı Meclis Toplantısının ikinci birleşimi, 08 Şubat 2018 Perşembe günü, saat: 15.00’te gerçekleşti. 
 
Meclis Toplantısının gündeminde   Şehit Volkan Karatepe’nin adının Tepe
Meydanına verilmesi ve Sokak İsim Değişikliği Talebinin yanı sıra Aşıkşenlik Kültür Derneğinin talebi görüşüldü, raporlar oy birliği ile kabul edildi.
Meclise gelen şehidimizin annesi ve babası meclis grup başkanı ve meclis üyelerinin yoğun ilgisi ile karşılandı. Aile meclis sıralarının en ön tarafına oturtularak ağırlanıp onore edildi.Akrabaları ve komşuları dinleyici sıralarından meclisi izlediler.
 
Esenler Belediye Meclisinin Pazartesi günü yapılan toplantısında Bilgi İşlem Müdürlüğünün Şehit Volkan Karatepe’nin adının Turgut Reis Tepe Meydanına verilmesi teklif olarak gelmişti. Bugün yapılan toplantıda, Meclise rapor olarak geldi ve tüm meclis üyelerinin oyları ile bu rapor kabul edildi.
 

Usta Konuştu Şahin Tekrar Etti

Meclisin böyle bir kararı oybirliği ile kabul etmesi üzerine, memnun olduğunu belirten CHP gurup Başkanı Mustafa Usta söz alarak teşekkür konuşması yaptı. Usta, “CHP gençlik kolu üyesi olan şehidimiz Volkan Karatepe’nin adının bir parka verilmesi için meclisimize önerge vermiştik, ancak meclisimiz tepe meydanına şehidimizin isminin verilmesi ve bu meydanın Şehit Volkan Karatepe Meydanı olarak adlandırılmasını uygun buldu. Bizler bu konuda duyarlılık gösteren meclisimize teşekkür ediyoruz. Tekrar şehidimize rahmet, ailesine sabır, yüce milletimize başsağlığı dilerim” dedi.     
 
Ustanın konuşmasının üzerine bir diğer CHP meclis üyesi Kemal Şahin söz alarak, önceden hazırladığı yazılı bir metni okudu ve bu metnin bir önceki meclis üyesi, Usta’nın konuşmasının aynısı olması AKP’lilerin yine esperilerine ve gülüşmelerine neden oldu. Bazı AKP meclis üyeleri ise Şahin'in konuşmasını bir kuşun (“papağan”) kelimeleri tekrarlamasına benzetmelerine neden oldu.
 

Daha sonra Belediye Başkanı Göksu ise yaptığı konuşmasında Volkan Karatepe ve 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin meydan ve sokaklara verilmesinden memnun olduğunu söyledi. Göksu, “Şehitlerimiz ölmedi ve biz onların adını yaşatacağız. Dün Afrin’de şehitler verdik. Biz bu topraklarda vatanı için canlarını veren şehitlerimize ve onların emaneti olan ailelerine sahip çıkacağız. Doğu Anadolu’nun ve Ardahanlı kardeşlerimizin sembolik değeri olan ve değerimiz olan halk ozanı, halk şairinin Aşıkşenlik’in ismini Havaalanı Mahallesinde bir sokağa verdik. Bu kararları alan meclisimize çok teşekkür ederim ” dedi.



 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli