Esenler Mavi Bayraklandı!

Esenler Mavi Bayraklandı!

Esenlerde gıda ile uğraşan tüm iş yerlerini hijyen denetimlerine tabi tutarak, daha sağlıklı bir Esenler için Esenlik Hijyen Projesi’ni (ESHİP) hayata geçiren Esenler Belediyesi, proje kapsamında hijyen kurallarına uyan

 

 

 

 

 

 

 

Esenlerde gıda ile uğraşan tüm iş yerlerini hijyen denetimlerine tabi tutarak, daha sağlıklı bir Esenler için Esenlik Hijyen Projesi’ni (ESHİP) hayata geçiren Esenler Belediyesi, proje kapsamında hijyen kurallarına uyan toplam 26 işyerine ESHİP mavi bayrağı ve sertifikası verdi.

Esenler Kültür Merkezi’nde ESHİP bayrağı ve sertifikalarının dağıtımı için düzenlenen törene; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları ve projenin koordinatörü Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yakup Yeşiltaş ile ilçede hizmet veren çok sayıda esnaf katıldı. 

ESHİP projesini anlatan kısa bir sinevizyon gösterisinin ardından konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Esenlerde her şeyin daha iyisine, daha güzeline ve en mükemmeline ulaşabilmenin gayreti içindeyiz. ESHİP projesinin temel sağlığa uygunluk kurallarını içeren ve insanların en sağlıklı şekilde hayatını devam ettirmesi gereken bir kurallardır “ dedi.

 

Göksu “ 2011’in Şubat ayında başlayan proje kapsamında;  ilçede hizmet veren toplam 60 işyerinin denetlendiğini ve bunlar arasında 26 işyerinin sahipleri ESHİP sertifikası ve bayrağıyla taçlandırıldı. ESHİP bayrağı almaya hak kazanan. 26 işletmecinin 10 tanesinin 100 üzerinden 100 puan aldı. Hijyen bayrağı alan işyeri sahipleri standartlarda hijyenik olabilmesi için ellerinden gelen gayreti göstererek ve konulan şartlar doğrultusunda çalışcağız dediler.

Göksu Konuşmasının sonunda“ esnafa verilen sertifikaların 6 ay geçerli olduğuna da dikkat çekerek, 6 sonra ESHİP Sertifikası alan esnafların tekrar hijyen denetiminden geçirilecek “ diye ifade etti.

26 esnafa ESHİP bayrağı

Göksu’nun ardından konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise; ESHİP bayrağı ve sertifikası alan esnafı tebrik ederek,  temizliğin önemine dikkat çekti. ESHİP bayrağı alan esnafın, diğer esnafa göre daha temiz ve kaliteli olduğunu hatırlatan projenin diğer esnafa da örnek olması gerektiğini söyledi.

Program, Başkan Göksu’nun Kaymakam Madenoğlu ile birlikte ESHİP projesi kapsamında hijyen kurallarını yerine getiren esnaflara sertifika ve ESHİP bayrağı dağıtılmasının ardından sona erdi.



  • Pazar 36.7 ° / 23.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 35 ° / 23.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli