Esenler Kuyruktan ve İktidardan Gayet Memnun

Esenler Kuyruktan ve İktidardan Gayet Memnun

Hükümetin “enflasyonla mücadele” adına birçok yerde açtığı tanzim satış noktalarında uzun kuyruklar oluşuyor. Vatandaşlar kuyruklara hasret kalmış gibi dua ediyor, halk kuyruklardan rahatsız olmadı?

Esenler Kuyruktan ve İktidardan Gayet Memnun
 
Hükümetin “enflasyonla mücadele” adına birçok yerde açtığı tanzim satış noktalarında uzun kuyruklar oluşuyor. Vatandaşlar kuyruklara hasret kalmış gibi dua ediyor, halk kuyruklardan rahatsız olmadığı gibi kuyruğa girerek çile çekmekten gayet memnun.
 
Bugün tanzim satış noktasını Esenler belediye başkanı M.Tevfik Göksu ve belediye başkan yardımcısı Ömer Çetinkaya beraberinde bir gurupla incelemede bulunmak üzere ziyaret etti. Göksu vatandaşlara çay ikramında bulundu.  

Göksu’ya tanzim satış noktasında büyük sevgi

Esenler Cumhuriyet Meydanı'ndaki satış noktasına uğruyoruz. Meydana girer girmez bizi uzun bir kuyruk karşılıyor. Vatandaşlar Esenler Belediye Başkanının etrafını sarmış “Allah sizi başımızdan eksik etmesin, sağ olun. Biz gayet memnunuz ve oyumuz size” diyerek    Başkan Göksu’ya methiyeler dizdiğini görüntüledik. Öyle anlar oldu ki Göksu ile resim çektirmek için başka bir kuyruk oluşturanlarda oldu. Metrelerce uzanan kuyrukta, saatlerce bekleyenlerin neredeyse tamamı 50 yaş üzeri, emekli ya da işsizlerden oluşuyor. Kalabalığa göz atıldığında bekleyenlerin yarısından fazlasının kadın olması dikkat çekiyor.
 
 
Kuyrukta çoğu zaman gerginlik hakim. Uzun saatler kuyrukta beklemenin yorgunluğu ve gerginliğine sıra kapma kavgaları da eklenmiş durumda. Kuyruktan belirli aralıklarla “Biz saatlerdir boşuna mı bekliyoruz” sesleri yükseliyor. Bir de zaman zaman hükümeti eleştirilmesini beklerseniz yanılırsınız. Yaşanan kuyruktan çileden memnun olmayan ve iktidarı eleştirenlerin sayısı çok az ve onlar biraz ses çıkarınca büyük bir çoğunluk tepki koyarak, baskı yaparak susturuluyor.
 
Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Bakınız halk ,“Başkanımız Allah sizden razı olsun diyor. Başkanım arkandayız diyorlar” bir vatandaş bu uygulamayı Pazar yerlerinde uygulayın dedi. Göksu, öyle şey olmaz biz kimsenin ekmeği ile oynamayız ama bazı noktalara tanzim satış yerleri yaparak halkımıza hizmet vereceğiz” dedi
Bizde Başkan Göksu’ya, bu kuyrukları bitirmek istiyorsanız daimi Pazar yerleri kurmalısınız dedik. Göksu, “Evet metronun bulunduğu cadde üzerinde böyle bir yer yapacağız” dediler.  
Bizde kendilerine bu proje sosyal demokrat bir projedir, siz sosyalist sistemi mi uygulayacaksınız?” söyleyince Başkan Göksu ve etrafında olanlar kahkaha attılar…

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli