Esenler Kızılay Kongresi Tamam, Hizmete Devam

Esenler Kızılay Kongresi Tamam, Hizmete Devam

Türk Kızılayı Esenler şubesi olağan kongresi, Esenler kaymakamlık konferans salonunda gerçekleşti. Eski başkan lütfü Kahvecinin güven tazelediği kongrede divana tek liste sunuldu.


Esenler Kızılay Kongresi Tamam, Hizmete Devam…
 
Türk Kızılayı Esenler şubesi olağan kongresi, Esenler kaymakamlık konferans salonunda gerçekleşti. Eski başkan lütfü Kahvecinin güven tazelediği kongrede divana tek liste sunuldu.
 
Türk Kızılayı Esenler şubesi olağan kongresine, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı M. T. Göksu, MHP İlce Başkanı Suat Yılmaz, CHP İlce Başkan yardımcısı Musa Aslan, AKP İlce Başkan vekili, Bağcılar Belediye Başkan danışmanı Mehmet Sirkeci, Esnaf odası Başkanı Şükrü Şahin, STK Temsilcileri, eski Kızılay Başkanı Kenan Genç, Mahalle muhtarları ve yerel basın mensupları yanı sıra vatandaşlar katılım sağladılar.


 
Divan başkalığını CHP İBB Meclis Üyesi Fettah Dindar’ın yaptığı kongre İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı. Kongrede siyasi Parti temsilcileri Kızılayın önemini belirten kısa birer konuşma yaptılar. Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Göksu; konuşmasında, dinleyici sıralarında bir vatandaş “Millet diyorsunuz hangi Millet”bu soru üzerine biraz gerilen Belediye Başkanı Türk Milleti diyerek “vatandaşa şimdi sınıfı geçtim mi? beni sınava mı tabii tutuyorsunuz ?”diyerek cevap verdi ve konuşmasına devam etti. Göksu konuşmasında yeni seçilecek arkadaşlara başarılar dilerken bundan sonra ki süreçte kendilerine her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi.
 
Kaymakam Yüksel Ünal “Bu gün burada çok önemli bir kongre yaşıyoruz bu salonun dolu olmasını bekliyordum bu kadar sivil toplumunun olduğu bir İlçe de yardım sever bir kuruluşun daha çok ilgi görmesini ve halkımızın daha duyarlı davranmasını beklerdim. Kızılayın ne kadar önemli olduğunu daha önce görev yaptığım Simav da gördüm. Depremde biz kendileri ni çağırmadığımız halde Kızılay deprem olur olmaz çadırlarını kurdular “Kaymakam bey emrindeyiz” dediler arkasında da aş evini kurdular. Kızılay 1868 yılında kuruldu ve bu güne kadar da amacı doğrultusunda yardım sever bir anlayış ile çalışmalarını sürdürüyor. Kızılay, Kızıl Haç gibi misyonerlik faaliyetlerinde bulunmadı, onun için gittiği her yerde bu hilalimizi gördüklerinde bizlere Türk yardım severleri geldi diyorlar.
 
Kızılay’ın Yeni Yönetim Kurulu:
 
Lütfü Kahveci
Hasan Gürsoy
Ömer Savaş
Bahri Eyüboğlu
Ayşe Özhan
Nihat Çalışkan
Melih Yıldırım
 

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı