Esenler Kemer Mahallesinde panik... Yol yarıldı

Esenler Kemer Mahallesinde panik... Yol yarıldı

Esenler Kemer Mahallesinde AKP Eski Belediye meclis üyesinin müteahhitliğini yaptığı inşaatın sebep olduğu olay vatandaşları isyan ettirdi. Sokakta çatlaklar oluştu, su borularının patlaması ve binaların çökme ri

İnşaatta temel kazısı yapılırken iki binada çökme riski oluşmuştu ve bir bina oluşan risk nedeniyle boşaltılmıştı.
Bugün iftar vaktine saatler kala mahallede panik yaşandı, mahalle sakinleri sokağa döküldü. Evlerin su boruları patladı. Müteahhide ve Esenler Belediyesine beddualar yapıldı, binalarda çökme riski oluştu.
 
Mahalle sakinleri daha önce belediyeye ve inşaat sahibine şikayette bulunduklarını söylediler…
“AKP’Lİ MÜTEAHHİT KORUNUYOR MU ?”
Mahalle sakinleri: Bizler aylardan beri evlerimizde korku içinde yaşıyoruz. Defalarca belediyeye yazılı ve sözlü şikayette bulunduk. Her seferinde bizleri kovdular, yaptığımız şikayeti dikkate almadılar.  Fen işlerinden olduğunu söyleyen birileri geldiler, inceleme yaptılar ve bir şey olmaz dediler. Dün ve Bugün yol çatladı, evlerimizi su bastı, binalarımız sallantı. İSKİ’ ye haber verdik. Bu inşaatın projeye uygun yapılmadığını düşünüyoruz. Teknik konularda bilgisi olan birilerinin bu alanı ve inşaatı incelemesini varsa bir hata, yapanların cezalandırılmasını istiyoruz.

Bizler inşaat sahibinin AK Partili olması münasebetiyle korunduğu, projeye uygun inşaat yapmadığını düşünüyoruz. Doğabilecek hasarların tarafımıza ödenmesini talep ediyoruz.  Bakınız sokak komple çatlamış, binalarımızda durumun ne olduğunu bilmiyoruz. Yapı denetimi yetkililerinin ve bölge mühendislerini burada inceleme yapmaya çağırıyoruz.

“Güveniyorlar ve sığınmışlar partinin egemenlerine”
Bakınız inşaat hukuku “Taşınmaz maliki kazı veya yapı yaparken, komşu taşınmazlara; a) Onların topraklarını sarsmak, b) Tehlikeye düşürmek, c) Üzerlerindeki tesisleri etkilemek suretiyle zarar vermekten kaçınmak zorundadır. Aksine davranışlarda oluşan zarar, zarar veren tarafından karşılanır. Zarar veren gerekli önlemleri almaya zorlanır. Gerekirse kazı ve yapı çalışması durdurulur” der ama burası Esenler ve Esenlerin müteahhitleri ve yapı denetim firmaları veya belediyenin memurları bu kurallara uymadıkları gibi vatandaşı mağdur etmekle bayağı maharetliler. Onlar sırtlarını dayamışlar iktidara, “Güveniyorlar ve sığınmışlar partinin egemenlerine”” dediler.


Yol yarıldı, yaya kaldırımı ayrıldı, sokakta çatlaklar oluştu…




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı