Esenler Kemer Mahallesinde O İnşaatın İstinat Duvarı Çöktü

Esenler Kemer Mahallesinde O İnşaatın İstinat Duvarı Çöktü

Esenler Belediyesine yaptığımız uyarılarımıza rağmen gerekli önlemleri almadılar. Esenler Kemer Mahallesinde devam eden inşaatın temelindeki istinat duvarı çöktü. Büyük bir gürültüyle istinat duva

HABER YAPTIK, YETKİLİLERİ UYARDIK

İftar satından önce mahalle sakinlerinin evlerine girmeyeceklerini, korktuklarını ve tehlikeli bir durumun olduğunu haber yaptık, yetkilileri uyardık. Haberimizin üzerinden saatler geçmişti ki yani, saat 04.00 civarlarında büyük bir gürültü ve sarsıntıyla inşaatın temelindeki istinat duvarı çöktü. Sokağın inşaat temeline kaymasıyla, doğalgaz ve içme suyu boruları patladı. Sokak tamamen inşaatın içine kaydı ve evlerin önünde büyük bir çukur meydana geldi.

Olay anında vatandaşlar hızlı bir şekilde kendilerini sokağa attılar. Kimisi deprem olduğunu zannetti, panik halinde sağa sola kaçışırken bazıları ise ağlayarak yakınlarına sarıldılar. Olayın gelişmesinden sonra vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen ekipleri, sokak içerisinde önlem alırken, binalar tedbir amacıyla boşaltıldı.
Yaşanan kaymadan sonra Esenler belediyesinden yetkililerin mahalleye gelmemesi vatandaşların tepkilerine neden oldu. İnşaat alanın çevresinde bulunan binalar tedbir amaçlı ekipleri tarafından boşaltıldı. Esenler belediyesinin yetkililerinin ortalar gözükmediği, olay yerine gelmediği Kemer Mahallesinde Emniyet güçleri gerekli önlemleri aldılar ve olay yerine güvenlik şeridi çekerek vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamaya çalıştılar.  
Mahallede incelemeler sürerken, çalışmaların gündüz saatlerinde yoğunlaştırılacağı belirtildi.

 
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli