Esenler Karıştı , Polis Seyretti

Esenler Karıştı , Polis Seyretti

Esenler merkez camiinin önünde eli bıçaklı , tabancalı kişiler ortalığı birbirine kattı.

Esenler Karıştı, Polis Seyretti
Esenler Dörtyol meydanın ortasında güpe gündüz eli bıçaklı ve silahlı magandalar ortalığı birbirine kattı.

Edindiğimiz bilgilere göre ve olay yerinde ki vatandaşların ifadesine göre, Olay Esenler dört yol meydanında bir bayan kuaförüne giren müşteri ile işletme sahibi arasında bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma başladığı yönündeydi. Kısa süren tartışma sonrasında, devreye giren başka bir bayan kuaför işletmecisine hakaret yapmaya başladı ve ortalık bir anda alevlendi. Tartışmanın alevlenmesiyle müşteri sıfatındaki kişiyi mekan sahibi dükkanından dışarı çıkararak kapıyı içeriden kilitledi. Daha sonra dışarı çıkarılan bayan, oğlunu arıyor ve oğul yanına aldığı bıçaklı şahıslarla kuaför dükkânını basıyor, kilitli kapıyı tekmeleyerek açmaya çalışıyor.
İşletme sahibi polisi arayarak yardım istiyor. olay yerine gelen polis uzun uğraşlar sonucunda eli bıçaklı şahısları ekip arabasına alıyor. Bıçaklı magandalar araç içinden esnafa ve vatandaşlara tehditler savuruyor.  


İşte esnafı tehdit eten oğul. İşte esenler meydanını birbirine katan yasa tanımayan, tehditler savuran maganda…


Olay yerinde iki bıçak ve belinde silahı olan üç saldırgan toplanan halka ve esnafa hakaret yağdırmayı sürdürürken polisler yine istifini bozmadı. Vatandaşların ısrarla polise bu kişinin belinde silah var müdahale edin söylemine karşılık polislerin müdahale etmemesi kafalarda soru işareti bıraktı. Vatandaşların yoğun tepkileri üzerine polisler, magandalara müdahaleyi biraz daha sertleşerek kişileri ifadeleri alınmak üzere emniyet müdürlüğüne götürmek için ekip arabasının içine alıyor. Emniyette ifadeleri alınmak istenen maganda tipli şahıslar, burada da tehditler savuruyorlar. Ne hikmetse ellerinde bıçakla esnafın canını ve malını gasp etmek isteyen, toplumun huzurunu kaçıran bu şahıslar savcılık talimatıyla serbest bırakılıyorlar.  
 
Olay yerinde bulunan gazeteci arkadaşımız olayları kayıt altına almaya kalkıştığı anda magandaların saldırısına uğradı. Buna bile müdahale etmeyen Esenler emniyet müdürlüğünün resmi polis ekiplerine vatandaşlar tepki gösterdi. Muhabir arkadaşımızla bu magandalar arasında uzun bir tartışma ve itiş kakış yaşandı. Araya giren vatandaşlardan bazıları sayesinde daha vahim  bir olay yaşanmadan son buldu.


Şimdi soruyoruz hani Esenler bir Esenlik şehriydi. Hani herkesin mal ve can güvenliğini sağlıyordunuz. Esenler Emniyet Müdürlüğüne soruyoruz Bu ilçenin güvenliğini kim sağlayacak vatandaş mı siz mi? Bu ilçe emniyetinde görev alan polisler ne zaman halkın malını canını korumaya başlayacak. Bu şahıslar neden mahkemeye çıkarılmadan savcılığa haber verilerek serbest bırakıldı? Serbest kalan bu kişilerin tekrar bir olay yapmayacağının veya birilerinin canını yakmayacağının garantisini kimler verebilir?

 
 



 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli