Esenler İstanbul'u fethetti

Esenler İstanbul

İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümünde Fetih ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'a girişini canlandıran Atışalanı Lisesi öğrencileri izleyenleri adeta kendilerine hayran bıraktılar.


 

Esenler İstanbul’u fethetti

İstanbul’un fethinin 560. yıl dönümünde Fetih ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'a girişini canlandıran Atışalanı Lisesi öğrencileri izleyenleri adeta kendilerine hayran bıraktılar.


İstanbul’un fethinin 560’ıncı yıldönümü nedeniyle Atışalanı Lisesi’nin bahçesinde bir tören düzenlendi.
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Dr. Zülküf Atılgan, Vekil Şube Müdürü Feyzullah Sert, SP İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Kaplan, Kızılay Şube Başkanı Lütfü Kahveci, ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci ve eşi Semra Kahveci, mahalle muhtarları, okul müdürleri, engelli dernek başkanları ve veliler ile birlikte öğrenciler katıldı.

Zihinsel Engelliler Derneği Mehteran Takımı’nın gösterileriyle başlayan program öğretmen ve öğrencilerin yaptıkları günün anlam ve önemine ilişkin konuşma ve şiirlerle devam etti.
 

İstanbul'un Fethi'nin 560’ncı yıldönümü kapsamında düzenlenen törende, Atışalanı Lisesi öğrencileri tarafından Fetih ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'a girişi canlandırıldı.

Sembolik olarak kılınan namazın ve edilen duaların ardından hücum marşının çalmasıyla başlayan canlandırmada, tarihi bölük top atışları ve Mehter Marşı eşliğinde surlara hücum ederek şehrin Osmanlı Ordusu tarafından fethedilişi sergiledi.
 


 

Daha sonra öğrencilerin sembolik olarak yaptıkları surların üzerine dikilen Osmanlı ve Tük Bayrağı davetliler ve vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Madenoğlu tebrik etti

Atışalanı Lisesi öğrencilerinin Fetih ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'a girişini canlandırmalarının ardından oturduğu yerden ayağa fırlayan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik etti. 

 



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli