Esenler İYİ Partiden 18 Mart Şehitlerine anma

Esenler İYİ Partiden 18 Mart Şehitlerine anma

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103’üncü yıldönümü nedeniyle İYİ Parti Esenler ilçe teşkilatı tarafından cumhuriyet meydanında anma etkinliği düzenlendi. İYİ Par

Esenler İYİ Partiden 18 Mart Şehitlerine anma
 
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103’üncü yıldönümü nedeniyle İYİ Parti Esenler ilçe teşkilatı tarafından cumhuriyet meydanında anma etkinliği düzenlendi. İYİ Parti Esenler Gençlik ve Kadın Kolları yöneticileri de vatandaşlara çorba ve hoşaf ikram ettiler, stant başında üye kaydı yaptılar.
 

Esenler İYİ parti ilçe Başkanı Necdet Kiracı 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle yaptığı anma etkinliğinde açıklamada bulundu. Kiracı, “18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferi ile elde edilen başarı tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktasıdır. Çanakkale Zaferi ile milletimiz vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını tarihe yazdırmıştır. Çanakkale Anadolu insanının. Çanakkale milletimizin iman ve yüreğindeki mayadır ve şahadet arzusunda olan milletimizin adeta bir sembolüdür. Türk milletinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin bir kanıtıdır. Bu topraklar atalarımızın kanlarıyla sulanmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı ve istiklali için mücadele eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”” dedi.
 


Esenler İYİ parti İlçe Başkan yardımcısı Recep Özkan ise, “Dönemin en çetin şartları karşısında adeta imkansızın başarıldığı Çanakkale Savaşı tarihte benzeri görülmemiş bir destandır. 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale Deniz Zaferi ile elde edilen başarı tarihin akışında çok önemli bir dönüm noktası olmuştur. Yok, edilmek istenilen milletimiz tarih sahnesinde yerini koruyacağını ve Çanakkale’nin geçilemeyeceğini tüm dünyaya güçlü bir şekilde ilan etmiştir. Milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi ile milletimiz vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şevkat ve merhametiyle savaşında bir hukuku olduğunu tüm insanlığa göstermiştir. Çanakkale Savaşı geçmişimize ait bir zafer olmakla birlikte millet olarak aramızdaki ihtilafları ortadan kaldırıp bir ve beraber olduğumuz zaman muasır medeniyetlerin ötesine geçme idealini mutlaka yakalayacağımızı gösteren bir nişandır. Bu şuurla şehitlerimizin emanetine kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizi geleceğe en güçlü şekilde taşıyacağımıza inanıyorum. Birlik ve beraberliğimizi dayanışmamızı koruduğumuz takdirde yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı ve istiklali için mücadele eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum ve aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı