Esenler Huzur Toplantısında Cezalar Konuşuldu

Esenler Huzur Toplantısında Cezalar Konuşuldu

Esenler İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin’in başkanlığında yapılan huzur toplantısında, tütün ve tütün ürünleri ile ilgili denetimlerin daha sıkı denetleneceği ve bu konu hakkında işletmeciler uyarıldı

Esenler Huzur Toplantısında Cezalar Konuşuldu

Esenler İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin’in başkanlığında yapılan huzur toplantısında, tütün ve tütün ürünleri ile ilgili denetimlerin daha sıkı denetleneceği ve bu konu hakkında işletmeciler uyarıldı. İşyeri sahiplerinin yasaklara riayet etmeleri ve hijyene önem vermeleri istendi.
 
Kurallara uymuyorsanız en ağır cezalarla cezalandırılacaksınız
Esenler İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin’in, “İnternet kafelerin ruhsatlanması ve denetimleri bizzat kaymakamlığımızın kontrolü altındadır. Biz internete ve internet kafelere çok önem veriyoruz. Biliyorsun internet çağın denetimsiz bilgi otağı, çok doğru çok bilgili bir ağ. Yalnız bu ağ denetimsiz, internetin faydası olduğu gibi bizlere zara verebilmesi çok yüksek bir bilişim ağıdır. Bu rahatsızlık yalnız bizde değil tüm dünyada devam ediyor. Son yıllarda sayısı hızla artan internet kaffeler olduğunu görüyoruz. Bu mekanların müşterileri de 12 ile 18 yaş arası gençlerimizdir. 12 yaşın altındaki çocuklarımızın kesinlikle internet kahvelere alınmayacaktır. Şayet bu kurala uymuyorsanız en ağır cezalarla cezalandırılacaksınız bu yıl tütün ve tütün ürünleri ile ilgili denetimlerine daha çok ağırlık vereceğiz. İşyeri sahiplerinin yasaklara riayet etmelerini ve hijyene önem vermelerini istiyorum.
 
Nargile İnsan sağlığına zararlı 
Şahin,”Tütün ve türün ürünleri ile ilgili kanunlar var ve hepimiz kanunlara uymalıyız. Kesinlikle yasaklanmış alanlarda tütün ürünlerinin içilmesine izin vermeyeceğiz. Sizde bu konuda müşterilerinizi uyarın. Cezaların 2018 yılı itibariyle ağırlaştırılmış olduğunu, bu cezalar ile karşılaşmak istemiyorsanız kurallara uymalısınız, kanunun amacının sigara tüketilmesinin en aza düşürülmesidir. İnsan sağlığına zararlı diğer bir maddenin de nargiledir. Nargileden her türlü hastalığın geçme ihtimalinin çok yüksek olması sebebiyle nargile içilen işletmeleri daha sıkı denetleyeceğiz” dedi.
 
Şahin, “Bizler sizlere karşı adaletli olacağız. Yani bir sokaktaki işletmeyi denetleyip de diğer sokaktaki işletmeyi denetlemeyi unutmayacağız. Herkese karşı aynı mesafede olacağız, amacımız sizlere ceza kesmek değil. Sizlerin çok zor şartlar altında çalıştığınızı biliyoruz, fakat hepimiz işimizi yasalara uygun yaparsak herhangi bir sorun çıkacağını düşünmüyorum” dedi.
 
İşletmelerin güvenlik kameralarının çalışmadığını görüyoruz
Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren ‘Huzur’ toplantısında yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ve küfür edilen yerlerin genelde internet kafeler olduğunu belirterek “İnternet kafelerde bir olay meydana geldiğinde bazı işletmelerin güvenlik kameralarının çalışmadığını görüyoruz. Bu, hem bizler için hem de sizler için büyük bir sorun haline gelebiliyor. İşletmenizde sizin de başınıza bir iş gelebilir, güvenlik kamerası çalışmadığında olayın soruşturması çok daha fazla zamanımızı almaktadır” dedi.
Emniyet Müdürü Dağdeviren, bir diğer önemli konunun da bu tip mekanlara gelen şahıslarda şüpheli bir durum gördüklerinde 155’i arayarak kendilerini bilgilendirmelerini isteyerek “Böylece, aranan kişileri daha hızlı bir şekilde göz altına alabiliyoruz. Birlikte çalışırsak güzel sonuçlar alacağımızı düşünüyorum” dedi.
 
Esenler İlçe Kaymakamı Hulusi Şahin’in başkanlığında yapılan toplantıya, Esenler Belediyesi Başkan Yrd. Ömer Çetinkaya, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Medi Daş,  Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren ve yardımcısı Ayhan Elmalı, İlçe Tarım ve Gıda Müdürü Turgut Şişman, birim yetkilileri ile kahvehane ve internet kafe sahipleri katıldı.

 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli