Esenler Halkına ve Doktorlara Bunu Reva Gördüler

Esenler Halkına ve Doktorlara Bunu Reva Gördüler

Esenler Turgut Reis Mahallesi Şehit Ali Karahan Caddesi üzerinde bulunan Aile Sağlık Merkezi'nde doktorlar bodrum katında sağlık hizmeti vermeye çalışıyor.

Esenler Halkına ve Doktorlara Bunu Reva Gördüler  

Esenler Turgut Reis Mahallesi Şehit Ali Karahan Caddesi üzerinde bulunan Aile Sağlık Merkezi'nde doktorlar bodrum katında sağlık hizmeti vermeye çalışıyor.
 
Görevli doktorlar aylardır bu kötü koşullarda sağlık hizmeti vermeye çalışıyorlar. Aile Sağlık Merkezi binasına girildiğinde bir kişinin zor çalışabileceği koridorlarında bir kişinin ancak geçebileceği bir ortamda vatandaşa sağlık hizmeti verilmeye çalışılıyor. Bu sağlık merkezinin borum katına inilirken hastaların büyük tehlikeler atlattığını ve bodrum katta penceresiz ve acil çıkışının Esenler Belediyesi tarafında kapatıldığı görülüyor.
 
"Esenler halkı her şeyin en iyisine layıktır" diyorlar

Sağlık Merkezi'nin bir apartmanın bodrum katında hizmet vermeye zorlandığını ifade eden yetkililer kendilerine kimsenin yardımcı olmadığını ve binaya kontrol için gelen Sağlık bakanlığı yetkililerinin nasıl olurda olumlu rapor verdiklerine bir anlam veremediklerini ifade ettiler. Yetkililer, "Aşı odası ve muayene odasının bulunduğu bodrum kata siz de indiniz ve nasıl rutubet koktuğuna bizzat şahit oldunuz. Her şeyden önce bodrum kata inilen merdivenleri görüyorsunuz. Hem çok dar, hem de tehlikeli bir biçimde dikey olarak yapılmış. Zaten geçtiğimiz günlerde yaşlı bir hastanın merdivenlerden düştüğü söyleniyor. Ondan sonra yetkililerimiz Esenler halkı her şeyin en iyisine layık diyorlar ama şu sağlık ocağımızın perişan halini görmüyorlar." ifadelerinde bulundular.


 

"Yetkililer bile şaşkınlığını gizleyemiyor"

Vatandaşların şikâyetlerini ilettiğimiz yetkililer bile şaşkınlığını gizleyemeyerek, “Buraya nasıl ASM yapılması için onay verildiğini anlamış değiliz. Ayrıca buraya muayene olmaya gelen vatandaşlarımız şikâyetlerinde sonuna kadar haklılar. Ama bizim elimizden bir şey gelmiyor. Çünkü bir yere ASM yapabilmek için o yerin imarlı ve iskânlı olması gerekiyor. Oruç Reis Mahallesi’nde de bu tür yerler az bulunduğu için mecburen bu binanın giriş ve bodrum katı tutuldu. Sağlık hizmeti almaya gelenlerinde söylediği gibi bodrum kat havasız olduğu için rutubet kokuyor. Bunu da inkâr etmiyoruz.
 
Ayrıca tüm uyarılarımıza ve ikazlarımıza rağmen alt kata inilen merdivenlerle ilgili sorun yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde muayene olmak için alt kata inmeye çalışan yaşlı bir amca merdivenlerden düştü. Allah’tan yaşlı amca bu kazayı hafif sıyırıklarla atlattı. Ancak Allah korusun muayene olmak için gelen hamile bir kadın bu merdivenlerden düşerse bunun hesabını hiç birimiz veremeyiz.

Yangın çıkışı ile ilgili şikâyetlere gelince evet vatandaşlarımız burada da sonuna kadar haklılar. Çünkü eğer bodrum katta hizmet veriyorsanız buranın mutlaka bir yangın çıkışı olmalı. Ama maalesef tüm uyarılarımıza rağmen ASM’nin yangın çıkışı, kaldırımların yenilenmesi sırasında belediye ekiplerince kapatıldı” diyerek, yer sıkıntısını dile getirdiler.

Kurul Üyeleri bile tepkili

Esenler Kaymakamlığı'na bağlı İnsan Hakları Kurulu’nun da geçtiğimiz günlerde Oruç Reis Mahallesi Şehit Ali Karahan Caddesi’nde bulunan Esenler 1 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Fiziki şartları uygun bulmayan Kurul Üyelerinin de, ASM’nin biran önce daha uygun bir yere taşınması gerektiğini raporlarına yazdığı öğrenildi. 

 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli