Esenler Hacı Bektaş'tan Cemevi İsyanı

Esenler Hacı Bektaş

Esenler Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi Başkanı Kazım Erdoğan “Alevi yurttaşlar olarak bizde inancımızı yaşamak istiyoruz. Bizim felsefemizde sadece Türkiye’deki barışı değil, tüm dünya barışı egem kılmaktır&rdquo

Esenler Hacı Bektaş’tan  Cemevi İsyanı

Esenler Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi Başkanı Kazım Erdoğan “Alevi yurttaşlar olarak bizde inancımızı yaşamak istiyoruz. Bizim felsefemizde sadece Türkiye’deki barışı değil, tüm dünya barışı egem kılmaktır” dedi.

“Bizlere Cemevi Yapmayan Yöneticilerimiz Utansın “

Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi Başkanı” Kazım Erdoğan, “Bizlere iki tavan arasında ibadet yapmayı reva görenler utansın. Bakınız Muharrem ayında her yıl olduğu gibi bu yılda matem orucu tutan Aleviler için iftar yemeği veriyoruz. Her akşam 200 alevi yurttaşımız madem orucunu açmak için derneğimize geliyor ve iftarlarını yapıyorlar. Yerimiz dar ve ferah değil. Esenlerde haklı talebimiz olan cemevi istiyoruz, bizler vergimizi veriyor, askere gidiyor ve vatanımızı her şeyden çok seviyoruz. Tüm bu sevginin karşılığında bizleri yönetenlerin sevgisizlik ve hoşgörüsüzlük içinde olmaları bizleri elbette incitiyor.  Zor ve çağdışı mekanlarda ibadet yapmaya çalışıyoruz, bizlere cemevi yapmayan yöneticilerimiz utansın, bu ayıp onların ayıbıdır.  

“Göksu Söz Verdiği Halde Cemevi Yapmamasını Kınıyorum”
Belediye Başkanı M.T. Göksu söz verdiği halde bir türlü cemevi yapmaya yanaşmamasını kınıyorum ve kendilerine diyorum, “Muharrem ayı, Allah’ın rızasını kazanmak, toplumsal birliği güçlendirmek, zulme ve haksızlığa karşı çıkmak, mazlumdan yana olmak için özü dara çekme ayı”dır. Bu ayın güzelliğini ve bu sözlerin anlamını kavrayarak gereğini yapmasını istiyoruz.  
Muharrem orucunun ana temasında sahur yok. Kesinlikle su içilmez. Sıvı şeyler içilip tüketilebilir. Hayvansal gıdalar; özellikle et kesinlikle tüketilmez.bu ay en kutsal aydır ve madem orucu tutulan aydır” dedi.

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli