Esenler HAYIR' platformu HDP'ye oy verecek'

Esenler HAYIR

​ Esenler HAYIR” platformu kurucularından Hasan Kırmızı: OHAL altında baskın seçim kararı, sandığı halktan kaçırma girişimidir, faşist bir uygulamadır. Esenler’deki sosyalistler olarak bu mesele memleket meselesi

Esenler “HAYIR” platformu HDP'ye oy verecek”

Esenler "HAYIR” platformu kurucularından Hasan Kırmızı: OHAL altında baskın seçim kararı, sandığı halktan kaçırma girişimidir, faşist bir uygulamadır. Esenler’deki sosyalistler olarak bu mesele memleket meselesidir, bu mesele ezilen halkların meselesidir. Kararımız kesin, HDP oy vereceğiz” dedi.
 
 “Solun Entelektüel Birikimi Ve İkna Yeteneği Var”
Hasan Kırmızı: “HDP listelerinden çok sayıda sosyalist aday gösterildi. HDP’nin  barajı sorunu yok. HDP barajı aşarak 1966’dan bu yana ilk kez bu kadar sosyalistle Meclis’e girmiş olacak. Türkiye tarihine baktığımızda askeri darbeler ve “operasyonlarla” büyük kıyıma uğrayan, sürekli bölünen sosyalistlerin seçimi etkileyecek gücünün olduğunu bu seçimlerde herkes görecek. Sol entelektüel birikimi ve ikna yeteneği ile bu işi başaracak olan bizleriz. Esenlerde Sosyalistlerin önemli bölümü seçimde HDP’yi destekleme kararı aldı. 
 
“Uyuyan ve uyutan bir muhalefet anlayışı bugünlerin hazırlayıcısı oldu”
Matematiğin siyaseti yok ama siyasetin matematiği var. Esenler yıllarca sağ partilerin, yani AKP’nin kalesi olarak gösterildi. Esenler’de muhalefet yıllarca dar kadrolarla siyaset yaptı ve her platformda solu dışladı, alanları sağcı, faşist partilere terk etti. Esenler gibi yoksul halk kesimlerinin yaşadığı yerlerde uyuyan ve uyutan bir muhalefet anlayışı bugünlerin hazırlayıcısı oldu. Bu boşlukta halk sisteme kendisini kurguladı, savrulan, yalnızlaştırılan halkımız bir partinin askerleri haline dönüştürüldü, halk biat ettirildi. Şimdi siz ne yaparsanız yapın söylediklerinizi anlamayacak kadar şartlanmış bir toplulukla karşı karşıyasınız. İktidar genelden yerele baskı kurarak herkesimi sindirmesin becermiştir. AKP ülkede bir siyası boşluk bulmuş bu boşlukta, değişik kesimleri örgütleyerek kontrolünde tutuyor. Sosyalistler ve demokrasi yanlısı olanlar iktidarın yanlışlarına gerekli tepkiyi yeterince koyamadığı gerçeği ile karsı karşıyayız. Muhalefetin zayıflığı ile düzenin şımarık çocukları ”bunlar ne yaparsa yapsınlar, ne söylerse söylesinler, biz iktidarımızı ama öyle ama böyle koruyacağız” diyorlar. Şimdi mesele bu süreci aşmak, bu süreci aşmadan ötesine gitme şansınız yoksa ötesini bugünden konuşma ve tartışmanın faydası olmaz.
 

“Onlar kaybedecek, biz kazanacağız”
Esenler’de HAYIR platformunu kurduğumuz günden bugüne, Kadınların, gençlerin, işçilerin, emekçilerin, “geçinemiyoruz” diyenlerin öznesi olduk, halkçı bir seçeneği ortaya çıkarmak için tüm ilerici güçlerle birlikte ortak bir mücadele başlattık. Emekten yana eşit özgür demokratik bir memleket mücadelesine destek verenlerle bir ara geldik ve “Onlar kaybedecek, biz kazanacağız” dedik.  
 
“Halkımız Kime Oy Verilmeyeceğini Biliyor”
HDP, ittifakın içinde yer almaması veya dışarıda bırakılması bu ülkenin sosyalistlerini HDP’de birleştirdi, süreç Esenler’de ve Türkiye’de solu, sosyalistleri HDP’ye ve Demirtaş’a yönlendirdi. Kime oy verilmeyeceğini bizler sokak sokak dolaşarak anlatmayı üstlendik, aslında halkımız kime oy verilmeyeceğini biliyor, yeter ki halka dokunun. Esenlerin sosyalistleri olarak, referandumda Hayır platformunu kurduk, her kesimden insanımızla bir araya gelerek AKP faşizmine ve düzenin yanlışlarına “böyle gelmiş böyle gitmez” diyerek değerlendirmeler yaptık. Platform olarak kime oy verilmesi gerektiğini söyleyen, dillendiren sesi yükseltmeye çalışan bir seçim propagandası yapıyoruz. Sol- sistemle her zaman kavgalı ve mesafeli olmuştur, bugün geldiğimiz noktada,  sistem kendi içerisindeki bir restorasyonu nasıl yapacak tartışmasına kilitlendi ise ve bir restorasyonun başlaması gerekliliğini halkımız kabullenmişse, ittifak görüşmeleri yapılıyorsa bu potansiyeli yakalayan ve başaracak olan yine sosyalistler olacak. Cumhur İttifakı’nın temsil ettiği değerler ve siyasal gericilik açısından bu siyasal gidişin durdurulması bizim görevimiz ve sorumluluğumuzdur. HAYIR platformu olarak kararımızı verdik, demokrasi için, özgürlükler için, yarınlarımız için ve bağımsız bir Türkiye için oyumuz HDP’ye” dedi    
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı