Esenler Göksu'nun ve AKP'nin Anonim Şirketi Gibi

Esenler Göksu

Esenler'deki hazine arazileri üzerinde, halkın gezmesi, dolaşması ve bir yudum çay içmesi cep yakıyor. Belediyenin yaptığı ve kiraya verdiği tesislerin kurulduğu alanın gerçek sahipleri olan Esenler halkı parası kadar

Esenler halkından aldığımız şikâyetler üzerine Havaalanı mahallesinde ve bazı parklarda özel AKP’liler tarafından işletilen parkları mercek altına aldık. En çok şikâyet gelen Havaalanı mahallesindeki bölge parkında 1 bardak çay 4 lira. Esenler’liler Başkan Göksu ve meclis üyelerinin aldığı kararlarla soyuluyor.

Vatandaşın nefes alma alanlarından Havaalanı mahallesindeki bölge Parkı’nda bir bardak çaya 4 lira, kahvaltı menüsü, sandviçe, sıvı içeceklerin fiyatlarının yüksekliği cepleri yakıyor moralleri ise bozuyor. Esenlerliler parası kadar hizmet alıyor, parası olmayanlar ise temiz hava bile alamıyor. 

ESENLERLİ OLMAYAN AMA AKP’Lİ OLANLARA PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ
Esenler Belediye Başkanının Esenlik ve huzurun kentin dediği dört bir yanı beton yığınlarıyla çevrili. Halkın nefes alabileceği,yürüyüş yapabileceği, doğayla baş başa kalabileceği yeşil alanların sayısı yok denecek kadar az olan bir ilçe Esenler. Yeşili var olan alanlar Esenlerli olmayan ama AKP’li olanlara peşkeş çekilmiş. Parklar tüccar mantığı ile işletmeye açılmış. Koskoca kentte kişi başına düşen yeşil alan miktarı 1 metrekarenin altında. Esenler anonim şirket gibi yönetiliyor, şirketin başında Göksu, şirket yönetimi ahbap çavuş ilişkisi içinde olanlardan oluşuyor. Onlar Esenlerin kaymağını yiyenler, halkın çepindeki üç kuruşu almak için her ihaleyi alanlardırlar.  Hal böyleyken fiyatı fahiş bulanlar ve makul olduğunu söyleyenler iki kampa ayrılmış.

ZANNEDERSİNİZ Kİ DÜNYA'NIN EN ZENGİN İNSANLARI BURAYA GELİYORLAR
Yaptığımız araştırmada ve yapılan şikâyetler gösterdi ki kentin son yeşil alanlarında, parklarında halk için değil para için işletmeye açıldığı sonucuna vardık. Donatı alanı sorunu olan Esenlerde parklar,  kafe, büfe, restoran adı altındaki işletmelerce daraltılıyor, işgal ediliyor. Parklar vatandaşa değil yandaşa kar amaçlı yapılmış. Parklar daralmış daraldıkça, halı saha işletmeciliği bir başka rezillik. Tesisler sundukları yiyecekler bakımından deniz manzaralı Florya İBB tesislerine fiyat konusunda fark atarak kafalarda soru işaretleri bırakıyor. Denetlenip denetlenmedikleri konusunda endişe uyandıran bu işletmeler, fiyat tarifeleriyle de zannedersiniz ki Dünya'nın en zengin insanları buraya geliyorlar. İşadamları, sanatçılar, devlet adamları, oligarklar, krallar, prensler burayı tercih ediyorlar. Halbuki bu kent İstanbul’un en yoksul kenti, halkı ise işsiz ve yoksul.

Denizin hemen yanı başında mavi ile yeşilin kucak kucağa olduğu Yeşilköy Sahili’ndeki İBB Sosyal Tesisleri, 121 dönümlük oldukça geniş bir korulukta yer alıyor. İBB Florya Sosyal Tesisleri, denizden gelen esintisi, yemyeşil dokusu ve temiz havasıyla vatandaşlara keyifli vakit geçirme imkanı sunuyor.

İBB’nin deniz manzaralı tesislerinde uygulanan fiyatlar böyle. Soruyoruz sosyal belediyeciliği, İmamoğlu’mu yapıyor Göksu’mu yapıyor?




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı