Esenler Gençliği Mutsuz

Esenler Gençliği Mutsuz

Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun, “Biz yönetime geldikten sonra Esenler halkının Esenler’de yaşamaktan memnuniyet oranı %85–90 gibi yüksek bir orana yükseldi” demesi üzerine biz de öncel

Esenler Gençliği Mutsuz

Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun, “Biz yönetime geldikten sonra Esenler halkının Esenler’de yaşamaktan memnuniyet oranı %85–90 gibi yüksek bir orana yükseldi”  demesi üzerine biz de öncelikle geleceğimiz olan gençlere memnun olup olmadıklarını sorduk.

Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi önünde toplanan gençler “Bırakın Esenler’de yaşamayı ülkede gelişen bu kadar olaydan sonra Türkiye’de yaşamaktan bile mutlu değiliz” diyerek yöneticilere isyan ettiler.

Konuştuğumuz gençlerden Kubilay Dur, “Esenler esenlik kenti diye bez afişlerden okuyoruz ve Belediye Başkanımız burada yaşamakta olanların %90’nın mutlu olduğunu söylüyor. Bizlere sormadan, nasıl karar verdiklerine anlam veremiyoruz. Sürünerek yaşamak, ilçe dışındaki orta öğretim ve lise öğretimi için okul aramak, spor aktivitelerinden parasız yararlanmamak, yapılan kültür merkezlerine girip bir çay içememek mutluluk mudur? Biz gençler kendimizi geliştirmek için ve çağdaş bireyler olabilmek için tiyatroya ve sinemaya gitmek hayalleri kuruyoruz. Esenler, sıraladığımız zaman bunlar gibi birçok yokları olan bir ilçe. Nasıl oluyor da burada yaşayanların büyük çoğunluğu mutlu olabiliyor gerçekten anlamakta zorluk çekiyoruz?” dedi.

Ben Esenler’de Değil Daha Gelişmiş Bir İlçede Yaşamak İsterim

Başka bir gencimiz olan Yunus Gören ise, “Esenler’de yaşayanlar mutlu değil, yönetenler mutludur. Çünkü burası onların partilerinin oy deposu. Biz, olaylara siyasi gözle değil, siyaset dışı barış ve kardeşliğin egemen olduğu bir anlayış ile bakıyoruz. Esenler, yoksul yığınların yaşadığı bir kent. Hemen bitişiğimizde bulunan üniversite bile kapılarını Esenler’e kapatırken bize kimseler pembe tablo çizmesin. Sanatı, sanatçısı olmayan Esenler’de gönlümüz isterdi ki, Belediye Başkanı bizlerin de görüşüne başvurarak neler istediğimizi dinleseydi. Esenler’de eğitim çarpıklığını çıplak gözleri ile göremeyenler mutluluktan bahsetmemelidir. Madde bağımlısı olan gençler bizlerin arkadaşları ve kardeşlerimizdir. Şayet, onlar sağlam bir eğitim alsaydılar o illetin esiri olmazdılar. Bir şehrin var olması, güzelleşmesi öncelikle sanat ve spor ile olur. Bakınız, biz gençler yaşarken geleceğinden ve yarınlarından umutları olmayan bir duruma getirildik. Yönetenler tarafından bizlere işsizlik ve yoksulluk kader diye algılandırılıyor. Tüm bu olumsuzlukların nedenidir. İşte bu yüzden, ben Esenler’de değil Bakırköy, Kadıköy gibi her şeyi ile gelişmiş semtlerde yaşamak isterim.” dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli