Esenler Esnaf odası STK'larla corona virüsünü konuştu

Esenler Esnaf odası STK

Esenlerin en projeli ve sosyal yönten en başarılı sivil toplum kuruluşu olan Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar odası, birlik, beraberlik, dayanışma ve yerinde sorunlara çözüm için Esenler’de bulunan STK&rsquo

Esenler Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Şükrü Şahin ve yönetim kurulunun düzenlediği kahvaltıya, Esenler Belediyesinin STK’lardan sorumlu Belediye Başkan danışmanı Mehmet Kaya, Belediye meclis üyelerinden Esenler BLD. meclis üyesi Malatya Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Aziz Damar ve Esenler Mardinliler (ESMARDER) Başkanı Mehmet Rıdvan Arslan kahvaltıya katılarak Esenlerin sorunlarını STK Başkanlarından dinlediler.

Kahvaltılı programa ESDEF BŞK Cuma Helvacı, Rumeliler dernek başkanı, Ekrem Beş Kardeş, Trabzon, Tokat, Ordu Fatsalılar, Çankırı, Niğde, Bayburt, Yozgat, Batı Trakya, Çorum, Adıyaman, Kastamonu, Ortopedik Engelliler, Sivas dernek başkanlarının yanı sıra Esdef kadın kolu başkanı ve gazeteciler katıldılar.

Kahvaltının açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Şükrü Şahin, “ bizler Esenlerimizin gelişmesi ve esnafımızın geleceği için bazı projeler üzerinde çalışmalar yaptık. Bugün bu konularda sizlere kısa açıklamalarda bulunacağım. Önceliğimiz toplumumuzun huzuru, birlik ve beraberliğidir. Bugünlerde bir illetle tüm dünyanın başına musallat olan bir virüsle hepimizin başı sıkıntıda. Bizler, STK’lar olarak bu konuda toplumumuzu duyarlı olmaya davet etmeliyiz ve sağ duyulu davranarak sükuneti sağlamalıyız. STK’lar olarak hepimizin büyük sorumluluklar var, bu nedenle üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yapmak gibi bir vazifemiz var.
nyayı tehdit eden KORENA VİRÜSÜ nedeni ile bundan fırsat çıkararak ürünlerini fahiş fiyata satarak ve bundan menfaat sağlayan kişilerin tesbit edilmesi noktasında ihbar olarak odamıza bildirilmesini istiyoruz. Bu meseleyi milli birlik meselesi, ülke meselesi olarak kabullenirsek, bundan önce yaşadığımız sorunlar gibi bu sorunu da halletmiş oluruz” dedi.
STK’ başkanlarının yaptığı konuşmalarında, “ Esnaf oda başkanının düzenlediği kahvaltının anlamlı olduğunu, bunun gibi birçok etkinliğe önderlik yapan oda başkanına ve yönetimine teşekkür ettiler.

Esenler Belediyesinin STK’lardan sorumlu belediye başkan danışmanı Mehmet Kaya,” bu güzel ortamı bizlere sağlayan ve Esenler’deki STK’ları aynı masanın etrafında toplayan oda başkanına teşekkür ediyorum. Bu kahvaltı bana göre çok anlamlı bir günde gerçekleşti. Bakınız toplumumuz bazı hassas konularda duyarlı olmadığı malumunuz. Bizlere, sizlere bir görev düşüyor, bu görev herkesi duyarlı olmaya davetle başlamalı ve konunun ne kadar önemli olduğunu anlatarak işe başlamalıyız. Bu kahvaltı onun için çok önemlidir, buradan sağlıklı kararlarla çıkmak ve gereğini yapmak her sivil toplum başkanının ve yöneticilerinin sorumluluğudur. Her şeyi belediyeden veya hükümetten beklemeden sorunların çözümü konusunda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz” dedi.


 

  • Salı 40.4 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 37.9 ° / 25.5 ° Güneşli
  • Perşembe 37.6 ° / 22.1 ° Güneşli