Esenler Emniyeti yeni araçlarla mutlu

Esenler Emniyeti yeni araçlarla mutlu

Esenler’in huzur ve güveninin sağlanması için Esenler Belediyesi tarafından Esenler ilce Emniyetine alınan araçlar Cumhuriyet meydanında düzenlenen bir törenle Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğ&u

Esenler Emniyeti yeni araçlarla mutlu

 Esenler’in huzur ve güveninin sağlanması için Esenler Belediyesi tarafından Esenler ilce Emniyetine alınan araçlar Cumhuriyet meydanında düzenlenen bir törenle Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.  
 
Esenler Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen programa;  Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal,  Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcıları, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Esenler Belediye Başkan Yardımcıları ve vatandaşlar katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Esenler İlçe Emniyet Müdürü Cihat Dağdeviren, " Bir ilçede güvenliğin sağlanması için personel, araç-gereç ve lojistik ihtiyaçlarının temini kaçınılmazdır. Esenler'in güvenliği için ekipmanları İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün uhdesine kazandıran Esenler Belediyemize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
 

Esenleri güvenlik kamerası sistemiyledonatacağız
İnsanın mutlu olması için olmazsa olmaz temel şartının güvenlik olduğunu belirten Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bizim şehir tanımımızda güvenlik, huzur ve zenginlik bulunur. Bir şehrin insanı kendini güvende hissederse tebessüm eder" dedi. "Huzur ve Güven Şehri İstanbul" projesi kapsamında ilçede devam eden ve yapılacak güvenlik çalışmalarından bahseden Göksu özetle şunları söyledi:
 
 Esenler'de hayata geçirmeyi planladığımız 'Güvenli Şehir' projemizi sayın Başbakanımıza arz ettiğimizde 'Huzur ve Güven Şehri İstanbul' olarak uyarladılar. Proje kapsamında Esenler'de biz de huzur timlerimizi devreye soktuk. Bu timler, 24 saat her sokağı gezdiler ve sokaklarımız daha güvenli hale geldi. Bu kapsamda Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğümüze 2 minibüs ve 8 motosiklet temin ettik. Proje ile bütün okullarımızın etrafını kamera sistemiyle donatıyoruz ve internet üzerinden emniyete bağlıyoruz. İlçemizdeki parklar için de aynısını yapıyoruz. Esenler'deki bin 500 sokağımızı da yine bin 500 ile 3 bin arasında bir güvenlik kamerası sistemiyle donatacağız. Böylece Esenler'i huzur, umut ve güven yani adı gibi 'esenlik' bir şehir yapacağız."

 

Esenler'de Güvenlik Kamerası Olmayan Evlere İş Yerlerine Ruhsat Yok
Proje için ilk uygulamayı huzur timleri ile başlattıklarını sözlerine ekleyen Başkan Göksu, "Hızlı bir şekilde şehirde mobilize olmuş güvenlik ekipleri gerekiyordu. Bunun için çalışmaları tamamladık. Diğer bir nokta ise, güvenli okul projesi. Bu projeyi hayata geçiyoruz. Okulların birçoğunda içeride kamera sistemi var ama dışarıda sokağı gören bir sistem yoktu. Bütün okulların dışını kamera sistemi ile donatıyoruz. Bu çerçevede Esenler'de her bir inşaata ruhsat verirken mutlak bir suretle her binanın güvenlik kamerası uygulamasını zorunlu hale getirdik. Bunu mutlaka istiyoruz. İş yeri açılırken ruhsat için yine güvenlik kamerasını zorunlu hale getirdik. Böylece okulla başladık, parklarla devam edeceğiz. Sonra sokak derken Esenler'in her bir sokağını huzur ve güven içinde gezilen bir şehir haline getirmek istiyoruz" diye konuştu
 


 Ünal,”Günümüzün en büyük teröristi Ağır bürokrasi
Programda son konuşmayı yapan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal ise " Devlet törene bakar siz değerli vatandaşlarımız hizmete bakar. Bugün burada sizlere hizmet değil farkındalık eğitimi veriyoruz. İlçemizde neler olup bittiğini duyuruyoruz. Bizde protokol kalabalık değildir, rahat konuşur ve iş üretiriz. Günümüzün en büyük teröristi “Ağır bürokrasi” kendi elimizle yetiştirdik. Bunu neden söyledin derseniz, acın belediye kanununa bakın Belediyenin, Milli eğitime okul yaptıracağım, emniyete araç alacağım diye bir maddesi yoktur.
 
Biz kaynak yapıyoruz. Yani hem kaynak yapıyoruz hem de araya sıvışıyoruz. Sizlerin oyları ile seçilmiş olan belediye başkanımız, sizlere hizmet verebilmek için değerli meclis üyesi arkadaşlarımızla ilin huzur ve güveni için en kestirme yoldan hizmeti ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu hizmetleri yaparken sizlere hizmetkâr olarak davranıyoruz. Bizler birbirimize “sen benden üstünsün” diye bakmadan hizmet anlayışı içinde görevlerimizi yapıyoruz. Kimimiz atanmış, kimimiz seçilmişiz millet takdir etmiş bizde hizmet yapıyoruz. Ama en büyük teröristlerden bürokrasiye rağmen bu hizmetleri sizlere getirmeye çalışıyoruz.  İlçenin atanmış ve seçilmiş yöneticileri olarak Esenler'in güvenliği için hizmetlerimizi bürokrasiye rağmen vatandaşa doğrudan ulaştırmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.
 
Esenler Müftüsü Halil Şekerci dua etti, herkes “Âmin” dedi 
Konuşmaların ardından huzurlu ve güvenli bir Esenler için Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne temin edilen araçlar, Esenler Müftüsü Halil Şekerci'nin yaptırdığı dualar eşliğinde teslim edildi.
 
Protokol üyeleri daha sonra direksiyon başına geçerek araçları tanıttılar. Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Yunus ekipleri de, Dörtyol Meydanı'nda motosiklet sürüşü yaptılar.




  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli