Esenler Cumhuriyet Meydanı HDP'ile Coştu

Esenler Cumhuriyet Meydanı HDP

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine üç gün kala Esenler Cumhuriyet Meydanı, halaylarla ve barış türküleri ile hareketlendi. Stantlar arası kardeşlik ve barış köprüsü kuruldu.

Esenler Cumhuriyet Meydanı HDP’ile Coştu…
 
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine üç gün kala Esenler Cumhuriyet Meydanı, halaylarla ve barış türküleri ile hareketlendi. Stantlar arası kardeşlik ve barış köprüsü kuruldu.

Esenler’in en hareketli ve heyecanlı partisi HDP. Alana en genç ve inanmış bir kitleye sahip görünümü veriyorlar. Kimseyi ötekileştirmeden bu coğrafyada kardeşlik, birlik ve beraberlik görevini üstlenmiş görünüyorlar. Onlar alanda çalınan müzikle, halaylarla tüm siyasi partilere dostluk mesajı gönderiyor, coştukça coşuyorlar.

Öte yandan meydanda ittifaklar arası bölünmüşlük göze çarpıyor. Millet ve Cumhur ittifakı birbirine karşı mesafeli bir duruş sergilerken, seçimlerin 3.güçlü partisi ve kitlesine sahip olan HDP, Millet ittifakına ve CHP’ye samimi davranırken Cumhur ittifakına karşı kırgın ve kızgın bir tutum sergiliyor.

HDP standı genç ve diri, CHP stantı ise ak saçlıların hakimiyeti altında. Chp yöneticileri resim ve halay çekmekle meşguller, onların tek düşüncesi facebook ve instangram gibi sosyal medya ortamlarında beğeni toplamak.

HDP ve CHP dayanışması, geçmişte CHP de emeği geçen Şuayip Vardar, Belediye meclis üyesi Yüksel Kılıç ve gazeteci Erdoğan Aksu gibi parti emekçilerinin sorumluluğuna bırakılmış. Onlar ellerinden geleni yapıyorlar ancak CHP’li yöneticiler girdikleri kış uykusundan bir türlü uyanmıyorlar.
CHP standını ziyaret eden HDP ilçe örgütü ve yöneticileri 1 oya 6 oy vereceğiz diyerek dostluk köprüsünü kurmuşlar bile. HDP’liler yalnızca kendi stantlarında değil Millet ittifakının stantlarında çalınan müziğe eşlik ederek seçim heyecanına heyecan katıyorlar Cumhuriyet Meydanını şenlendiriyorlar…

CHP Yönetimi resim ve çekiyor şov yapıyor...




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı