Esenler CHP'den Yaslı 19 Mayıs Kutlaması

Esenler CHP

Tüm Yurtta olduğu gibi Esenler Cumhuriyet meydanında 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramı kutlamaları yapıldı.




Esenler CHP’den Yaslı 19 Mayıs Kutlaması

Tüm Yurtta olduğu gibi Esenler Cumhuriyet meydanında 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor bayramı kutlamaları yapıldı.

Esenlerde iki farklı 19 Mayıs kutlaması yapıldığı Cumhuriyet meydanında Devlet töreni devletsiz yapıldı. Sabah ki ilk törene Atatürk anıtına Devlet erkânının olmayışı vatandaşların tepkisine neden oldu. Saat 10:30 CHP’nin alternatif kutlama töreninde ise Soma’da hayatını kaybeden madencilerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ardından ise İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

CHP Esenler İlçe Örgütü Atatürk anıtına siyah çelenk koydu. CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden günün önem ve anlamını ifade eden bir konuşma yaptı.



Özden “Cumhuriyetimizin Gazisi Mustafa Kemal Atatürk, 95 yıl önce 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığın Mili Mücadele'yi temsilen bugün ülkemizin İstiklal Mücadelesi için canını feda eden tüm şehitlerimizin aziz emanetlerini üzerimizde taşıyarak huzurundayız. Soma'da yaşanan ve hepimizi derinden yaralayan maden kazasında kaybettiğimiz 301 canın acısı her zaman yüreğimizde hissedilecektir.
Soma’daki maden faciası olmasaydı bu gün çok önemli etkinlikler yapacaktık. Ancak somada devlet eli ve taşeronlaşma yoluyla canlarımızı kaybettik. Bu elim olayı yüreğimizde hissediyor Şehit madencilerimizin yasını tutuyoruz. İktidar marifetiyle elimizden alınmaya kalkışılan Cumhuriyet değerlerimizin alınmasına müsaade etmeyeceğiz.

19 Mayıs 1919 da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Yakılan kurtuluş ve bağımsızlık meşalesini bugün ilk günkü gibi canlılığını korumakta ve ülkemizin muasır medeniyet yolculuğunu aydınlatmaktadır” dedi.
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı