Esenler CHP Örgütünden Özden'e Oy yok!!!

Esenler CHP Örgütünden Özden

CHP Esenler ilçe örgütünün 29 Martta yapılacak ön seçimde kimlere TBMM vizesi vereceği 3 aşağı 5 yukarı belli oldu gibi bir şey. Eski ilçe Başkanı Halil Özden ise örgüt tarafından iste

Esenler CHP Örgütünden Özden’e Oy yok!!!

CHP Esenler ilçe örgütünün 29 Martta yapılacak ön seçimde kimlere TBMM vizesi vereceği 3 aşağı 5 yukarı belli oldu gibi bir şey. Eski ilçe Başkanı Halil Özden ise örgüt tarafından istenmeyen adam oldu.

On Mahalle komisyonunun bir araya gelerek yapmış oldukları durum değerlendirmesinde,  CHP Esenler ilçe örgütünün ortak adayı olarak Aykut Erdoğdu ve Haluk Eyidoğan öne çıkan isimler oldular. Yapılan komisyon toplantısında, eski ilçe başkanlarından Halil Özden’e oy vermeyeceklerini söylediler. Komisyon toplantısından çıkan bu karar üzerinde mutabakat sağlayan komisyon üyeleri önümüzdeki günlerde hazırlanacak listeleri her mahallede kayıtlı üyelere dağıtmak üzere hazırlıklara başladılar bile.

“Vatandaşına hesap veren, şeffaf vekil adayı istiyoruz”
Konuştuğumuz bazı komisyon üyelerinin yaptıkları açıklamalar ise şöyle, “ bizler CHP Esenler mahalle komisyonları olarak bir araya geldik.  Mahallelerimizde yapmış olduğumuz çalışmaları oluşturduğumuz bir üst komisyonda değerlendirmek için toplandık. Mahallerimizde bulunan örgüt emekçilerimizle yapılan ön görüşmede çıkan sonuca göre hareket ederek önemli bir karar aldık ve alınan bu kararlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Bizler mahallelerimizde yapılan bu çalışmanın sonucunda, Türkiye’yi ve Türkiye halkını  kucaklayıcı, vatandaşına hesap veren, şeffaf vekil aday adaylarının Türkiye büyük millet meclisine girerek bizleri temsil etmesini istiyoruz. Bu çalışmalarda gerçek manada demografik yapıyı göz önüne alarak hiçbir kişinin etnik kimliğine bakmaksızın listelerimizi belirlemeye gayret gösterdik. Listelerimizi hazırlarken aday adaylarından isteklerimiz etkin ve adil çalışan bir yargı sistemine ihtiyacımızın olduğu bu günlerde Türkiye’de aşı ve işi arttırmanın yolunun,  yıpranan kurumların, esnetilen kuralların tamir edilmesinde yüreğini ortaya koyacak yürekli, devrimci, yurt sever, sözünün eri olan aday adaylarımızın kimler olabileceğini tartışarak hazırladık. Bu kriterlere Halil Özden uymadığı için kendisine oy vermeyeceğiz” dediler.



“Halil Özden’e oy vermeyeceğiz. Verdirmeyeceğiz”
Başka bir mahalle komisyonu üyeleri ise Özden için sorduğumuz sorulara, biraz kızgın birazda kırgın bir şekilde cevaplar verdiler. “ Eski ilçe başkanımız arkasında bir enkaz bıraktı, örgütü birbirine düşürerek kardeşi kardeşe kavga yaptırdı. Çalışmadı, çalışacak olanlara da engel oldu. İlçenin önemli kararlarını ilçede değil de başka yerlerde, ayak oyunları ile almaya çalıştı. Parasal gücünü kullanarak birilerini kendisine biat ettirtti. Kendinden olan veya olmayan diye örgütü ayrıştırdı, böldü.

Seçilmiş meclis üyelerini içine sindiremedi, halen daha bu meclis üyeleri ile konuşmuyor. Ellerini sıkmıyor. Eski kadın kollarını yerel seçimlerde çalıştıkları için tehdit ederek partiden dışladı. Yönetim kurulu üyelerini birbirine düşürmek için her türlü ayak oyunları yaptı. Emeğe saygı duymayan ve Esenler ilçesini adam gibi yönetemeyen Halil Özden’e bu nedenlerden dolayı oy vermeyeceğiz. Verdirmeyeceğiz.  Esenleri yönetemeyen bu şahıs ülkeyi nasıl yönetir? Hiçbir etkinlik de, eylemde bulunmayan Özden, bırakın bizlerin haklarını savunmayı bizlerin haklarını gasp edecek olanlara hizmet edeceğini düşünerek Özden’e oy vermeyeceğiz. Esenlerin durumu ortada, durumumuz içler acısı. Aldığımız oy %15, bu oyların alınmasında bir gram katkısı bile olmayan ilçe başkanı Özden bırakın seçim çalışmalarına katılmayı seçimlerde seçmenin kafasını karıştırarak oy vermelerine engel olmuştur.  Yerel seçimlerde emeği olmayan ve “tarlada izi, harmanda da yüzü olmayan”,Özden bu sonuca başarı diyebiliyor. Özden, bu başarı değil hezimettir. Bu işlerin sorumlusu,  ilçe başkanı olduğuna göre bu ilçe başkanı vekilliği hak etmiyor. Zaten genel başkanımız bizlere gençleri ve bayanları seçiniz diyor. Bu nedenlerden dolayı kusura bakmasın kendisine oy vermeyeceğiz, verdirmeyeceğiz” dediler.      



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı