Esenler Belediyesinin 527 milyonluk bütçesi ses getirdi

Esenler Belediyesinin 527 milyonluk bütçesi ses getirdi

Esenler Belediyesinin 527 milyonluk bütçesi ve 2021 performans programı CHP ve İYİ Partili meclis üyelerinin hayır oyuna karşılık AKP ve MHP’nin oylarıyla meclisten geçti. Muhalefet meclis üyelerine göre Ese

Esenler’de halkın geçim derdi, pazarcı esnafın esnafın sorunu yok.Esenlerde trafik, işsizlik, yoksulluk, otopark meselesi yok.Okullar tamam, ülkenin ekonomisi uçmuş, dolar ülkeyi ve ülkenin ekonomisini ilgilendirmediği gibi muhalefetinde sorunu değilmiş.
 
Esenler Belediyesi’nin 2021 yılı mali performansı ve bütçe tasarısının görüşüldüğü Esenler Belediye Meclisi’nin 6. Seçim Yılı 2. Dönem Ekim Ayı Meclis Toplantısı Esenler Kültür Merkezi’nde, muhalefetin sessizliği, Göksu’nun uzun, şova dönük resitali ile tamamlandı.

Göksu: Böyle dedi
2009’da yapı stoğumuz %86'si kaçak, ruhsatsız,%14’ü yaşanılabilirmiş. 2019’da 60'a 40 olmuş. Biz önce donatı alanlarını açtık. Kamulaştırma maliyetine gücümüz yetmediği için buraları rezerv alanlarına yani askeri alana taşıma kararı aldık.Çevre bakanlığı ile %45'e % 50 anlaştık. 3740 konutun ihalesi bitti. Buradaki maliyetimiz 1 milyar lira. Dışarıdan getirdiğimiz kaynak 2 milyar lira. Bir önceki gerçekleşen bütçe %96 gelir, %92 gider.Gelirin gideri karşılaması 104.6. hodri meydan, var mı İstanbul’da başka ilçe… 1. Etap 16 bin konut-2. Etap 40 bin konut… açtığımız alanların lejantı neyse buralarında lejantı o.


Çalıştay Değil Konut Yapıyoruz.
Askeri alanın alınmasıyla Esenler’de 1,5 milyon m2 alan açılmış oluyor. Türkiye’nin en büyük spor merkezini yapıyoruz. Millet bahçesi, hanımlar merkezi, sosyal hizmetler vadisi, engelli ve yaşlılara ayrı ayrı hizmet verecek. Kuzey rezerv alanına İBB itiraz etti. Deprem diye bağıran İmamoğlu böyle mi depremi önleyecek. Burada 2. 2 milyon m2 millet bahçesi 2023’de bitecek. 5 bin konutu 2021 sonunda transfer edeceğiz. Deprem konusunda laf değil iş yapıyoruz. Çalıştay değil konut yapıyoruz.


Yapı stoğumuzu yenileyeceğiz, bu transferleri gerçekleştireceğiz. Esenler için tarihi bir dönüşüm yapacağız. Oruç reis’de bir kısım konutlar var oraya da dönüşüm kotları yapıyoruz. Hedefimiz ilk riskli binalar donatı alanı olacak, riskli binalar taşınacak. Esenler’de dönüşüm için harcanan para milyarları geçti. 2021 bütçemizde en büyük artışı kentsel dönüşümde yaptık. İkinci artışı gençlik hizmetleri, üçüncü artışı sosyal yardımlarda yaptık. En çok yoğunlaşacağımız alan gençlik merkezleri olacak.


-
CHP meclis üyesi Şahine fırça, sallamaya devam…Kemal bey,”Birlik  mahallesine taş camii yaptık, sadece alan açmak için yaptığımız kamulaştırma 120 trilyon. Sen bunları göremezsin Kemal bey. Ben her Cuma namazından sonra halkıma sesleniyorum. Bana hesap sorun. Ben böyle cesaretli birisiyim Kemal.” Biz Esenlere gönlümüzü verdik, bu şehir eksiği olmayan herkesin huzur içinde yaşadığı yer olacak.


 

2009’da yapı stoğumuz %86'sı kaçak, ruhsatsız,%14’ü yaşanılabilirmiş. 2019’da 60'a 40 olmuş. Biz önce donatı alanlarını açtık. Kamulaştırma maliyetine gücümüz yetmediği için buraları rezerv alanlarına yani askeri alana taşıma kararı aldık. Çevre bakanlığı ile %45'e % 50 anlaştık. 3740 konutun ihalesi bitti. Buradaki maliyetimiz 1 milyar lira. Dışarıdan getirdiğimiz kaynak 2 milyar lira. Bir önceki gerçekleşen bütçe %96 gelir, %92 gider.Gelirin gideri karşılaması 104.6. hodri meydan, var mı İstanbul’da başka ilçe… 1. Etap 16 bin konut -2. Etap 40 bin konut… açtığımız alanların lejantı neyse buralarında lejantı o olacak.
2022 yılında denk bütçe yapacağız, belediyenin bütçesinde faiz giderleri olmayacak.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli