Esenler Belediyesinden TÜRGEV'E Kıyak

Esenler Belediyesinden TÜRGEV

Mimar Sinan Mahallesi sakinlerinin verdiği bilgilere göre; 1242 ada, 5 parsel sayılı yerde yapımına başlanılacak olan yapı ile ilgili olarak Esenler Belediyesi, Esenler Spor kulübünü tahliye ettikten sonra yapılacak binayı T&

Esenler Belediyesinden TÜRGEV’E Kıyak... 

Mimar Sinan Mahallesi sakinlerinin verdiği bilgilere göre; 1242 ada, 5 parsel sayılı yerde yapımına başlanılacak olan yapı ile ilgili olarak Esenler Belediyesi, Esenler Spor kulübünü tahliye ettikten sonra yapılacak binayı TürkiyeGençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV’E) yurt yapımına tahsis edildiğini ifade edilmektedir.
 
“Kimlere veya kime hizmet vereceği açıklanmalı”
Mimar Sinan Mahallesisakinlerinin tepkili, öncelikle spor kulübüne ait olan bu yerin bir Vakfa tahsis edilmesini doğru bulmadıklarını belirtiler. "Belediye bizlere hizmet vermelidir ve bu arsaya bir şeyler yapılıyorsa, Esenler halkına ve Mimar Sinan Mahallesisakinlerinin yararına olmalı. Detayları sır gibi saklanan projenin, kimlere veya kime hizmet vereceği ise açıklanmalı.
Bir vakfa Yurt yapmak için belediyenin bu kadar cömert davranması doğru değildir. Yurt yapmak belediyenin görevi değildir”.
 
Esenler Belediyesi mayıs ayı birinci oturumun da CHP’li meclis üyelerinin yazılı soru önergesiyle yerin ne amaçla kullanılacağı ve kimlere verildiği soruldu.
 
CHPmeclis üyelerinin verdiği soru önergesi
 
İstanbul ili, Esenler İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 1242 ada, 5 parsel sayılı yerde yapımına başlanılacak olan yapı ile ilgili olarak;
* Yapılacak olan binanın kullanım amacı ne olacaktır?
* Bina Esenler Belediyesi tarafından mı inşa ettirilecektir?
* Yapılacak olan binanın şimdiden bir Vakfa tahsis edildiği doğrumudur?
* İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca ve Esenler Belediye Başkanlığınca söz konusu yere bugüne kadar kaç adet proje yaptırılmış ve proje bedelleri olarak ne kadar ödeme yapılmıştır?


 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı