Esenler Belediyesinden Emlak Vergisi Adaletsizliği

    Esenler Belediyesinden Emlak Vergisi Adaletsizliği

Esenler Belediyesi Emlak vergilerini sesiz sedasız arttırdı. Esenler,İstanbul’un en pahalı ilçeleri olan Beyoğlu, Nişantaşı ve Etilerin ödediği Emlak vergisini ödeyecek.

 
 
Esenler Belediyesinden Emlak Vergisi Adaletsizliği

Esenler Belediyesi Emlak vergilerini sesiz sedasız arttırdı. Esenler, İstanbul’un en pahalı ilçeleri olan Beyoğlu, Nişantaşı ve Etilerin ödediği Emlak vergisini ödeyecek.
 
CHP Esenler Belediye meclis üyeleri verdikleri önergelerle yine gündem oluşturmaya devam ediyor.
 
CHP’li meclis üyelerinin hazırladığı soru önergesi Kemal Şahin tarafından okundu ve okunan soru önergesi oylanarak başkanlık makamına havale edildi. CHP’li meclis üyelerinden Kemal Şahin’in verdiği önergenin içeriği Esenler’de emlak vergilerinin yüksekliği ile ilgiliydi. Önergede, vatandaşın haberi olmadan emlak vergilerinin %30’lar çıvarında arttığını, Esenlerde binaların %80 inin kacak ve ruhsatsız olduğunu belirten CHP’li meclis üyesi Şahin, 2016 da Esenler’deki binalar 2. Sınıf üzerinden vergilendirilirken, 2017’de 1. Sınıf emlak vergilendirilmesine anlam veremediğini söyledi.
 
Esenler Belediyesi adaletsizliğine devam ediyor. Bu sefer ki adaletsizlik ise emlak vergisini keyfi bir uygulamayla % 30 oranda artırarak Tüccar mantığına devam ettiler.  Bundan sonra Esenler’deki konut sahipleri, İstanbul’un en gözde ilçeleri ile aynı oranda emlak vergisi verecek. Esenler Belediyesi, İstanbul’un Emlak ve gayrimenkulde en değerli ilçelerinden Nişantaşı, Etiler ile birlikte Emlak vergisinde aynı tutuldu. Esenler Belediyesi, 2017 senesinde vatandaşlardan 1. Sınıf emlak vergisi alacak. Zaten Esenler halkının % 65 asgari ücretle geçiniyor. Her yıl ortalama % 30 oranda emlak vergisini öderken zorlanıyordu. Esenler halkı şimdi bu zamla birlikte zor bir viraja girecek ve yapılan vergi artışıyla vatandaşın kambur katlanarak büyümüş olacak.



 
 
İşte CHP’lilerin verdiği önerge ve 2017’de 1. Sınıf emlak vergilendirilmesi








  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı