Esenler Belediyesinden Cemevi Talebi

Esenler Belediyesinden Cemevi Talebi

Esenler’deki Alevi dernekleri başkanları Esenler belediyesi meclis toplantısı öncesinde AKP ve CHP meclis gurubunu ziyaret ederek cemevi talebinde bulundular.

Esenler Belediyesinden Cemevi Talebi
Esenler’deki Alevi dernekleri başkanları Esenler belediyesi meclis toplantısı öncesinde AKP ve CHP meclis gurubunu ziyaret ederek cemevi talebinde bulundular.
 
Esenler’deki Anadolu canlar Cemevi Derneği Başkanı, Cemal Özdemir, Hacı-Bektaşi veli Derneği Başkanı Kazım Erdoğan ve Pır sultan derneği sekreteri Selahattin Özdoğan,Esenler belediyesi meclisinde gurubu bulunan partililerle alevi yurttaşların sorunu olan cemevi konusunda görüştüler.
 
CHP meclis üyesi Kemal Şahin’i gurup odasın ziyaret eden dernek Başkanları “cem evi istiyoruz bu bizim haklı talebimizdir” dediler. CHP gurup odasına gelen AKP Belediye Meclisi Gurup Başkan Vekili Osman Gökçebaş’a da “Esenleri yönetenlerin Cemevi talebimize duyarsız kalmasının kabul etmiyoruz. Bizim haklı talebimiz olan bir cem evinin yapılması konusunda sizlerden de destek bekliyoruz” diyerek yardımcı olmalarını istediler.  
 
Dernek Başkanları,  Meclis oturumunu sonuna kadar izlediler. Meclis oturum sonrası Anadolu canlar Cemevi Derneği Başkanı, Cemal Özdemir, alevi yurttaşların sorunları hakkında açıklamada bulundu.
 
“Bizleri Yönetenler, Alevileri Yok Saymamalı”
Özdemir, “ Esenleri yönetenlerden, haklı talebimiz olan cemevi talebinde bulunduk. Bizleri gayet samimi bir şekilde karşıladılar. Bakınız Alevilerin cemevi konusunda haklı olduğuna AİHM karar verdi. Yargıtay’ın 3. Dairesi de cemevlerine ibadethane statüsü kazandırdı. Şimdi bizde devletin bu kararlara riayet etmesini istiyoruz.
 
Devleti yönetenlerden desteklerini bekliyoruz. Nasıl camilere yardım yapılıyorsa, bize aynı yardımı yapsınlar istiyoruz. Bizlerde ibadetlerimizi özgürce ve kendi inançlarımız doğrultusunda yapmak istiyoruz, bu talep bizim haklı talebimizdir. Fazla bir şey istemiyoruz. Biz de vergilerimizi verip askerliğimizi yapıyoruz, bu devlet hepimizin devleti. Bizleri yönetenlerin adil olmasını istiyoruz ve yönetenlerin Alevileri yok sayması gibi bir hakkı olmamalı. Devletimizin ayrım yapmadan eşit bir şekilde yurttaşlarımıza hizmet vermesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 

 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli