Esenler Belediyesi kaç FETÖ'cünün işine son verdi?'

Esenler Belediyesi kaç FETÖ

CHP Meclis üyesi Kemal Şahin, Esenler belediye meclisinin soru önergelerine yasal süresi içerisinde yanıt verilmediğin söyleyerek, biran önce Esenler belediyesinden önergelerine cevap verilmesini istedi.

“Esenler Belediyesi kaç FETÖ’cünün işine son verdi?” 

CHP Meclis üyesi Kemal Şahin, Esenler belediye meclisinin soru önergelerine yasal süresi içerisinde yanıt verilmediğin söyleyerek, biran önce Esenler belediyesinden önergelerine cevap verilmesini istedi.

Esenler Belediye Meclisinin 05 Eylül 2016perşembe günü Meclis Toplantısı birleşiminde CHP Meclis üyesi Kemal Şahin, belediye meclisine “Esenler belediyesinde FETÖ terör örgütü ile bağlantısı tespit edilen memur, işçi ve personel olarak çalışmakta olan ve gelişen bu süreçte işine son verilen kaç kişi var. Bu şahıslar belediyemizin hangi primlerinde çalışmaktaydılar” Belediye meclisinin tarafımıza cevap verilmesini istiyoruz diyerek sözlü soru önergesi vermişti.

Şahin’in verdiği soru önergesine Esenler belediye meclis başkanlığından verilecek cevap kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.  
Şahin,“bizler yalnız CHP’yi değil tüm halk kesimlerini temsilen seçilmiş belediye meclis üyeleriyiz. Sokaklarda dolaşıyor halkla buluşuyoruz, halkımızın sorunlarını ve merak ettiği konuları elimizden geldiğince cevaplandırmaya çalışıyoruz. Son günlerde kamuoyunu yakinen ilgilendiren ve her yurttaşımızın bizleri gördüğünde sordukları soru “ Esenler belediyesinde cadı avı var mı* kimlerin işine son verildi?” gibi sorulara maruz kalıyoruz.

“Kandırıldık dememek için biz uyardık, yapmayın dedik”
Bizler CHP meclise üyeleri olarak bu soruların sorulacağını tahmin ettiğimiziçin Meclisinin 05 Eylül 2016perşembe günü Meclis Toplantısında bu konu hakkında tarafımıza cevap verilmek üzere söz alarak sözlü soru önergesi verdik. Özellikle Cemaat ve tarikatların ilçemizdeki faaliyetlerini, biliyoruz. Ancak belediye ile siyasi ve ticari ilişkilerini bilemiyoruz. CHP’li meclis üyeleri olarak, Belediye meclis toplantılarında defalarca bu konuyu gündeme getirmemize rağmen tarafımıza yeterli cevaplar verilmiyor. Hep uyardık, yapmayın dedik, sonradan kandırıldık dememek için bu dinci yapılanmaları öne çıkarmayın ve geçmişleri karanlık olan, ilişkileri sağlıklı olmayan bu kişileri korumayın, kollamayın dedik.  CHP meclis üyeleri olarak üzerimize düşen sorumluluğu yapıyoruz. Ancak AKP’li meclis bu uyarılarımızı dikkate almıyor ve sonradanda telafisi olmayan sonuçlarla karşı karşıya geliyoruz. Faturasını ise halkımız ödüyor.

 “Her seferde biz haklı çıktık “
Şahin devamla şöyle konuştu “Buradan tekrar uyarıyorum. Bizler halkımız tarafından seçilmiş Meclis üyeleriyiz, görevimiz bu şehre ve bu şehrin insanlarına hizmet etmektir. Halkın sorunlarını ortak bir zeminde çözmek hepimizin sorumluluğudur. Kimlikler üzerinden ayrıştırarak siyaset yapmak ülkemize, yani hepimize zarar veriyor. Birilerini kardeşiniz olarak kabulüne bilirsiniz, parmak kaldırır kardeş ilan edebilirsiniz, ama bu kardeşlerinizi seçerken dikkatli olmalısınız. Bizler her meclis toplantısında AKP’li arkadaşları defalarca uyardık, bu kardeşlerinize her türlü belediye imkânlarını sunarken yanlış yapıyorsunuz ve haksızlık yapıyorsunuz dedik. Söylemlerimizi, dikkate almayan AKP’liler, bir süre sonra “kandırıldık” diye dert yandıklarını gördük. Bizlerin uyarılarına rağmen Belediye imkânlarını sundukları kişilerin veya yerlerin maalesef dernek, vakıf ve cemaatmensubu olduğu ortaya çıktı. AKP’li meclis üyelerini her meclis oturumunda uyardık, söyledik, bu andıklarınız, alanlarda resimlerini panolara astığınız ve din adamı diye Esenler halkına sunduğunuz bazı kişi veya kuruluşlar, sözde vakıflar geçmişlerinde vatana ihanet edenler cumhuriyetimize, laikliğe ve bu ülkenin geleceğine takoz koyan hainler olarak karşımıza çıkıyorlar. İnanmadılar, tepki koydular ama her söylemimizde, eylemimizde ve eleştirinin sonuçlarına baktığımızda biz haklı çıktık” dedi.

Konuşmasını sonunda Şahin “Bundan sonra şunu ifade etmek isterim. FETÖ terör örgütün den boşalan yerlere, darbe girişimini fırsat bilen, yeni üreyen dini istismar eden cemaatlerin doldurulmasını kadrolaşmasını istemiyoruz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın dün olduğu gibi bundan sonrada ilçemizde yapılan her işin takipçisi olacağız”.
 

 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı