Esenler Belediyesi Yandaşlarının Kaçak İnşaatına Göz Yumuyor

Esenler Belediyesi Yandaşlarının Kaçak İnşaatına Göz Yumuyor

Esenler Belediyesi'nin Ekim Ayı Toplantısı'nda CHP’li Meclis Üyeleri verdikleri soru önergesinde, Esenler’de özel bir hastanenin ek inşaatının ruhsatsız ve kaçak olduğunu, bu konuda kendilerine bilgi verilmesini i


Esenler Belediyesi Yandaşlarının Kaçak İnşaatına Göz Yumuyor
 
Esenler Belediyesi'nin Ekim Ayı Toplantısı'nda CHP’li Meclis Üyeleri verdikleri soru önergesinde, Esenler’de özel bir hastanenin ek inşaatının ruhsatsız ve kaçak olduğunu, bu konuda kendilerine bilgi verilmesini istemişlerdi.
 
Verilen soru önergesi Bilal Erdoğan’ın başında bulunduğu TÜRGEV’e ait vakıf hastanesinin kaçak ek inşaatı ile ilgili idi. Soru önergesinin verilmesinden sonra bırakın inşaata zabıt tutulmasını inşaatın daha da hızlanarak bir an önce bitirilmesi için yoğun çalışıldığını gördük.
 
Yerel Yönetimler Yasalarına göre bu inşaata göz yumanların suç işlediklerini suçlarını ise 2 ila 5 yıl arasında hapis cezası olduğunu bildikleri halde yasaları hiçe sayıyorlar. Aynı zaman da bu yasaya göre Vatandaşların ruhsat alamadıkları gibi onarım ve tadilat yapamadığı bir yerde bunlar AKP’nin siyasi kimliği altında kaçak köçek işler yapabiliyor.
 
Esenler belediye başkanı üç sene öncesinden buradaki boş arazide belediye ek binası yapılacağını söylemişti. Ancak vakıf ile ilgisi olduğu idea edilen ve AKP’li birilerinin ortak olduğu söylenilen bu hastanenin burada açılması düşünülen planların da vaz geçilmesi nedeni olduğu düşünülmektedir. Bir diğer düşünce ise Cumhurbaşkanının Esenler'e gelmesi ile AKP’nin siyasi kimliği kullanılarak yasalar hiçe sayılmaktadır.Birileri bu yağma ve talana ne zaman dur diyecek.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli