Esenler Belediyesi Prim Borçlarına Karşılık Ne Varsa Satıyor

Esenler Belediyesi Prim Borçlarına Karşılık Ne Varsa Satıyor

Esenler Belediye Meclisi'nin Şubat ayı (2020) meclis toplantısının 2. Birleşiminde eski alışkanlık devam etti. Belediyenin SGK ve prim borcuna karşılık 544 parseldeki dairelerin bir kısmının“ESKON" aracılığı ile satılmasın

MÜFTERİ ŞAHİN AKP’LİLERLE OY VERDİĞİ YERE BU SEFER İTİRAZ ETTİ
Daha önce Esenler belediyesi  meclisinde yangından mal kaçırır gibi Planlarda imam hatip meslek lisesi olan yeri imar plan tadili yapıp 6306 sayılı yasa ile imara açıp Zemin+10 Kat Konut olarak imara açıp bu yerin SGK’ ya borç karşılığı verilmek istenen görünen bu yer SGK’ ya adeta peşkeş çekilmişti. Takdir komisyonunun ederi “eski para ile” 66 trilyon dediği yeri SGK’ ya 41,5 trilyon “eski para ile” borcumuz var denilerek satılmıştı. Fakat CHP’li İnş Müh. Mustafa Usta bu plan tadiline Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğüne itiraz ederek iptal ettirmiş ve askıdan indirtmişti. Bu yeri trampa yaparak SGK'YA olan borcunu ödemeyi düşünen belediye plan tadili iptal edilince şimdi 544 parseldeki dairelerden hissesine düşen kısımları satarak kurumlara olan borcunu ödemeyi düşünmektedir.

MECLİSTE GÖZLER MUSTAFA USTA’YI ARADI
Dün Belediye meclisinde bu sefer SGK ve prim borcuna karşılık, daha önce üzerinde büyük tartışmaların yaşandığı ve imar plan tadilatına itiraz ederek mahkemeye taşıyan, Danıştay’dan adı geçen parselde yapılan plan tadilatı için yürütmeyi durdurma kararı aldırtan CHP eski meclis üyesi İnş Müh. Mustafa Usta’nın uğraştığı parsel üzerinde yapılan konutların SGK’ya olan borcun bir kısmının ödenmesi amacıyla satış kararı alındı.
Ne hikmetse bu yerin plan notlarına AKP’li meclis üyeleri ile birlikte evet oyu veren ve Usta’nın CHP’nin Müfterisi dediği meclis üyesi Kemal Şahin’in imar konusundaki bilgisizliği alay konusu olurken, gözler Mustafa Usta’yı aradı.
CHP’nin kara cahili, yalan makinesi, müfterisi Şahin’in Aksal Örüklü’nün yazdığı metni eveleyerek, geveleyerek okuyamaması her zaman olduğu gibi gülüşmelere neden olurken, AKP ve MHP’liler kendisi ile dalga geçti.

YÜRÜTMESİ DURDURULAN YERİN KAYMAĞI SGK’YA
Müfteri Kemal Şahin, İnş. Müh. Mustafa Usta’nın bulunmadığı bir meclis oturumunda mecliste oylanan ve Usta’nın plan tadilatına itiraz ettiği yerin raporuna AKP’lilerle evet oyu vererek onaylamıştı.

Usta bu yeri mahkemeye taşımış, mahkeme 22 Şubat 2017’de yürütmenin durdurulmasına karar vermişti. Belediye bu karar üzerine 4’üncü idare mahkemesine itiraz yaptı. 4’üncü idari mahkemesi ise Usta’nın hiçbir görüşü alınmadan belediyenin yaptığı itirazı “TARAFLI” olarak kabul etmişti. Mustafa Usta’nın itirazını dikkate almayarak bu davayı açma ehliyetinin olmadığına hükmetti ve yürütmenin durdurulmasının kaldırılmasına karar vermişti.
Usta, tüm mahkeme kararlarına ve partililerinin engellemelerine rağmen halkın menfaatlerini doğrultusunda, onur mücadelesi vererek bu davayı Danıştay’a taşıması sonucunda Danıştay davayı inceledi ve yapılan işin yanlış olduğuna karar vererek yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Ancak CHP’de iç hesaplaşmalar ve AKP’liler ile çıkar ilişkileri içinde bulunduğu iddia edilen Müfteri Şahin, ilçe başkanı Ütebay, ve mimar Aksal Örüklü’nün bu davayı “Danıştay” yürütmeyi durdurma kararını vermesine rağmen sulandırdılar.

ŞAHİN, SOKMA AKILLA MECLİSTE REZİL OLDU, PARTİSİNİ REZİL ETTİ
Müfteri Şahin, yüzü kızarmadan Esenler Belediye meclisinde söz aldı, eline sıkıştırılan imar konusunda zerre kadar bilgisi olmayan ve kendisinin verdiği oyla peşkeş çekilen 544 parsel hakkında en son konuşması hatta hiç konuşmaması gerekirken birisi olarak soru sordu ama hesap soramadı. ‘’Şahin, bu satacağınız 20 daire kaç m2  ve ne kadar fiyata satılacak? SGK’ ya ne fiyata vereceksiniz?  Belediyemizin SGK’ ya borcu ne kadar’’? Sokma akıl yedi atım tutar ama Şahin’e sokma akıl Esenler Belediye meclisinde bir saniye bile tutmadı.  


Müfteri Şahin’in, sokma akılla sorduğu sorularına AKP’li Ömer Çetinkaya ve Osman Gökçebaş'ın alaycı tavırlarla cevap vermesi yine mecliste gülüşmelere neden oldu.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı