Tarih: 08.01.2020 16:19

Esenler Belediyesi ÖZTÜRK'ü İnancından Dolayı mı İşten Çıkartı?

Facebook Twitter Linked-in

Taylan Öztürk,,” Esenler Belediye Başkanı  Göksu, İBB çalışanlarının bir SMS ile işten çıkarılmasına, "Hiçbir hukuki dayanağı olmadan, kısa mesaj göndererek bir emekçinin işine son vermek, Sosyal Demokrasi anlayışlarının kaçıncı maddesinde yazıyor?" diyor.

BENDE KENDİLERİNE SORUYORUM...

Büyük iddia…
“Oruç tutmuyor, camiye gitmiyor diye işime son verdiler”
Esenler’de2016 yılının Haziran ayında özel bir şirkette işe başladığını çalıştığı süre zarfında işini hiç aksatmadığını belirten Taylan Öztürk, işine olan bağlılığı nedeniyle zaman içerisindekimseden torpil istemeden,KHK ile hak ederek Esenler Belediye Personel A.Ş “ESPER’e”geçtiğini söyledi.

Çok sıkıntılı günler geçirdiğini ve işe başladığı günden itibaren işini hiç aksatmadığını söyleyen Öztürk, Yaptığı açıklamada iddialarda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

Ramazan ayında oruç tutmadığım ve Cuma günleri camiye pek gitmediğim için bana bir başka gözle bakmaya başladılar.
Baskılar gördün mü derseniz evet gördüm. Sadece ben değil, çalıştığım iş yerinde, benim gibi düşünenlere de farklı davranışlar sergileniyordu. Âmâ ben kişiliğimden asla taviz vermedim. Zaten öyle bir yapıya da sahip değilim. Bana sorduklarında çekinmeden, korkmadan evet “aleviyim” dediğim ve yanlışları söylediğim için işime son verdiler.

Hayatım boyunca ve çalıştığım süre içerisinde hep,Din ve vicdan özgürlüğü, adaletli olmayı, iş ayrıştırmayan, kimsenin kimseyi ötekileştirmeden birlikte yaşayabilmeyi, birlikte kardeşçe çalışabilmeyi, üretmeyi savundum.

Son seçimlerden sonra baskılar daha da artınca yetkililere şikâyette bulundum. Çevre Koruma Müdürüne çıktım ve “Sizler beni aylardır gece vardiyasında tutuyorsunuz. Vardiya 14 günden sonra değişmeli ama ben halen burada çalışıyorum.” dedim.
O da bana “İşine gelmiyorsa istifa et git” dedi. Ardından Belediye Başkan Yardımcısı olan N. K’ ya durumu anlattım. N.K. “Ne yapalım sistem böyle işliyor. İşine geliyorsa çalış yoksa bırak git” deyince beni istifaya zorladıklarını anladım. Bir şey daha anladım o da, yaptığımız iş insana hizmet ama insana zerre kadar hiç değer vermediklerini gördüm.

Vardiya amirine söyledim
Arabaların güvenlik kameraları yok. Oluşabilecek maddi hasarı geçtik diyelim,ya bu araç bir insana çarpar ve ölümcül veya yaralamalı bir kaza yaşanırsa ne olacak diye vardiya amirine sordum. Ben birilerine zarar vereceğimiz ve güvenlik önlemi alınmayan bu araçlarda çalışmam, bu araçların güvenlik önlemini alın dedim. O da bana sen bak işine, çık o arabada çalış, işine gelmiyorsa bırak git” diye sert çıktı.
Tabi aradan 2-3 gün zaman geçtikten sonra beni çağırdılar güya hakkımda tutanak tutmuşlar. Netice olarak işime son verildi.
Ben de bu yaşadıklarımı CİMER’eyazdım ama oradan da hala bir sonuç alamadım diye konuştu.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —