Esenler Belediyesi KİPTAŞ ile Anlaşmış‏

Esenler Belediyesi KİPTAŞ ile Anlaşmış‏

Belediye başkanımızın çok sevdiği rakam üzerine rakam söylemleri yine değişik mecralara kaydı!

Esenler Belediyesi KİPTAŞ ile Anlaşmış‏

Dağ yine fare doğurdu.

Belediye başkanımızın çok sevdiği rakam üzerine rakam söylemleri yine değişik mecralara kaydı!

Havaalanını kendi yapamayan belediye yönetimi askeri alanı da İBB üzerinden KİPTAŞ` a havale etti. Söylediği rakamlar bakalım ne kadar tutacak. Yoksa Havaalanı mahallesi gibi plan değişikliği üzerine plan değişiklikleri mi gelecek.

KİPTAŞ çok konut yapması kadar, tarım arazisine konut yapması ve Başakşehir` de vadilere dolgu yapması bir de yetkililerinin mal varlıkları ile meşhurdur.

Kiptaş ile Esenler belediyesi yeni çalışmıyor. 4. etap ruhsatlarının kaç revizyon ve vadi çarşı yapımı ve buradaki dükkan sahiplerinin kim olduğu araştırılırsa çalışma yakınlığı daha iyi anlaşılır!

Bu işleri aslında Kiptaş ve Emlak Konut yapmıyor!

Onlar elindeki finansmanı ve devlet gücünü istedikleri yüklenicilere paylaştırıyorlar.

Bu iktidar plan yapmayı sevmiyor. Hızlı tren güzergahını bile Google üzerinden yaptıkları ve 75 km lik güzergahın 50 km lik kısmının değiştiği göz önüne alınınca planları resim olarak göstermekten başka bir amaçla kullanmıyorlar.

Değişik planların önünde resim çektirip paylaşmışlar. Merak edilen o planları yapanların o planları yapma yetkisi gerçekten var mı?

Yoksa yaptık oldu mantığı ile mi yapılıyor. Kiptaş kurumunda veya Esenler belediyesinde o planın altına imza atabilecek şehir plancı var mıdır yoksa o da dışarı mı yaptırmaktadır?

Ne fark eder diyebilirsiniz, ama taşıma su ile değirmen dönmüyor!

Kentsel dönüşüm rantsal dönüşüme dönüyor...


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı