Esenler Belediyesi 45 Bin Konutu Transfer Edecek

Esenler Belediyesi 45 Bin Konutu Transfer Edecek

Esenler Belediye Başkanı M. T. Göksu, olası Marmara depremine karşı yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı. Esenler Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamın

Esenler Belediyesi 45 Bin Konutu Transfer Edecek

Esenler Belediye Başkanı M. T. Göksu, olası Marmara depremine karşı yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını anlattı. Esenler Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında ilçede riskli durumda olan 45 bin konutu transfer edecek. Esenler'de dünyanın "en" güvenli ve akıllı şehrini inşa edeceklerini belirten Göksu, önceliklerinin Esenler'i depreme hazırlamak olduğunu söyledi.

Başkan Göksu, ilçe genelinde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında gelinen son nokta hakkında bilgiler verdi.
 
Esenler'in, kilometrekare başına düşen 70 bin kişi ile İstanbul'un nüfus bakımından en yoğun ilçelerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Göksu, "Esenler'de büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalar sonucunda problemli 100 bin konuttan 26 bini yenilendi. 74 bin konutun yenilenmesi için de takvimi belirledik ve çalışmalarımıza başladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın özel ilgileriyle bize rezerv alan olarak devredilen askeri alanla ilgili planlarımızı bitirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza takdim ettik ve bu hafta resmi süreçleri başlatıyoruz. 74 bin konutun 40-45 binini bu alana transfer ediyoruz. Bu konutların bulunduğu alanları yapılaşmaya açmıyoruz. Bu alanları park, okul, şehir meydanı gibi şehir donatısı için kullanıyoruz. Geri kalan 34 bin konutu ise yerinde dönüşüm ile yeniliyoruz. Bu dönüşüm projesini 5 yıl gibi kısa bir sürede tamamlamayı planlıyoruz" dedi.  
 
Göksu, sözlerine şöyle devam etti:
 
"Askeri alandaki kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında 2 ila 2,5 yıl içinde transfer çalışmalarımıza başlayacağız. Bu çalışmalar bizim için, İstanbul için, ülkemiz için çok önemli. Gördüğünüz ağaçlık alanlar, kesinlikle imar işlemine tabi tutulmayacak. Doğal yapıları itibariyle korunacaklar. Hatta bu alanlardaki bütün ağaçlar devlet kayıtlarına girilerek arşivleniyor". 

Göksu, kurulacak yeni şehirle ilgili bilgiler de verdi; "Ortalama 6 kat yüksekliğe sahip olacak bu şehir, dünyanın 'en en' güvenilir şehri olacak, 'en en' akıllı şehri olacak. Altyapısı dünyanın en yüksek teknolojisiyle yapılıyor. İçerisinde komşuluğu, mahalle kültürünü yansıtan mimari kültürümüze uygun bir şehir kuruyoruz. " şeklinde konuştu.   
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli