Tarih: 02.12.2014 15:00

Esenler Belediye Meclisi'ne CHP'den 5 önerge

Facebook Twitter Linked-in


Esenler Belediye Meclisine CHP’den 5 önerge

Esenler Belediye Meclisi 1 Aralık Pazartesi gününe Meclis Başkanı Murat Gülkıran Başkanlığında toplandı.

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri verdikleri 5 adet soru önergesi oy birliği ile kabul edildi. CHP Meclis üyelerinin verdikleri soru önergeleri oylanarak Başkanlık Makamı'na havale edildi.

Belediye Meclisi gündemdeki raporların görüşülmesine geçildiğinde, AKP’li Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, “Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Aile Sağlığı Merkezi’nin talepleri hakkındaki 1 No’lu raporumuzda kararımız uygun görülmemiş olmasına rağmen yanlışlıkla komisyon raporuna uygun görülmüş şeklinde yazılmıştır. Bunun uygun görülmemiştir şeklinde oylanmasını talep ediyorum” dedi.


Usta, “Neden Hayır Diyorsunuz”
Çetinkaya’nın 1 No’lu raporu uygun görülmemiştir şeklinde oylanmasını istedi. Bunun üzerine söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta, “Burada sosyal faaliyette bulunan Aile Sağlığı Merkezi'nin su ve elektrik tesisatlarında meydana gelen arızaların onarılması ile ilgili bir talep var. Biz bir sürü bu tarz taleplere evet diyoruz. Ancak bu talebe neden hayır dendiğine bir anlam veremedik” diyerek, neden hayır dendiği ile ilgili bilgi verilmesini istedi.

“Kamu kurumları çok küçük talepleri de bize getiriyorlar”
CHP’li Usta’nın sorusunu yanıtlamak üzere söz alan AKP’li Çetinkaya, “Esenler’deki tüm kamu kurumları bizlerden taleplerde bulunuyorlar ve bizde bu taleplerin epey bir kısmını karşılamaya çalışıyoruz. Zaten bu ASM’de belediyemiz tarafından yaptırılıp dizayn edilmiştir. Fakat bazen kamu kurumları çok küçük talepleri de bize getiriyorlar. Yani bir okulun kapısının kildi kırıldı bunu yaptırın şeklinde. Şimdi bir kamu kurumunun böyle küçük şeyleri bize getirmeleri çok uygun değil, buradaki talepte çok küçük ve kendilerinin yapabilecekleri bir taleptir. Biz de zaten bu ASM’ye daha önce gerekli yardımı yapmışız ve her Meclis Toplantısı’nda da mutlaka bir ASM’ye yardımımız ve katkımız var. Bizde komisyon olarak küçük talebin uygun olmadığı kanaatine vardık” diye konuştu.

Meclis Üyeleri’nin görüşlerini beyan etmelerinin ardından 1 No’lu raporun “Uygun değildir” şeklinde oylanması oy çokluğu ile kabul edilirken, gündemdeki diğer 2,3 ve 4 No’lu raporlar ise oybirliği ile kabul edildi. Meclis Başkanı Murat Gülkıran, gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 1. Dönem 2014 Yılı Aralık ayı Meclis Toplantıları’nın 1 Aralık Pazartesi gününe ait birinci birleşimini 4 Aralık Perşembe günü saat 15.00’de tekrar toplanmak üzere kapattı.

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —